nedjelja, 18. veljače 2018.

Njoke po Italijanskom receptu!


Pripremite brz i ukusan obrok po Italijanskom receptu jako ukusan .
Potrebno 

 Za 4 osobe:

500 g njoka,

 1 manja tegla gotovog sosa od paradajza,
 50 g zelenih maslina bez koštice,
 50 g pinjola ili badema,
 1 kašika svežeg bosiljka
2 čena belog luka, 
3 kašike maslinovog ulja, 
so, 
biber, 
100 ml vode,
 4 kašike parmezana

Priprema:

Pinjole ili bademe kratko propecite na teflonskom tiganju bez masnoće, ohladite ih i sitno iseckajte. U gotov sos od paradajza dodajte pinjole, seckane masline, iseckan bosiljak, maslinovo ulje, propasirani beli luk, so i biber, pa sve dobro promešajte. Pripremljen sos stavite u šerpu, dodajte vodu i prokuvajte oko četiri minuta. Njoke skuvajte u posoljenoj vodi, ocedite ih i odmah pomešajte s pripremljenim sosom. Pospite rendanim parmezanom i poslužite ko voli mogu i same ili uz meso po želji .
Prijatno!

subota, 17. veljače 2018.

Predivna poslastica u obliku lizalice koja će oduševiti vaše mališane !


Ako želite obradovati svoje najmlađe članove porodice ova poslastica je idealna za to .Jednostavna je za napravit a njihova sreća je neprocjenjiva .Preporučujem duplu dozu aka ih pravite za rođendan .
Potrebno 

 Za 16 lizalica:

200 g petit keksa
75 g maslaca
50 g tamne čokolade
2 kašike marmelade (ukus po želji)
16 štapića za ražnjiće (debljih)

Za glazuru:

150 g  čokolade(moze pola pola  )
3 kašike ulja
razne perlice za dekoraciju

Priprema
Za lizalice :

Keks smrvite, ali tako da vam ostane i malo krupnijih komadića. Na laganoj vatri rastopite maslac i čokoladu stalno mešajući. Dodajte u to smrvljeni keks i dobro izmešajte rukama. Ubacite marmeladu pa sve sjedinite. Ostavite u frižideru preko noći. Kad se smesa za kolačiće dobro ohladi i stegne, napravite 16 kuglica u koje pažljivo zabodite štapiće i oblikujte dlanom u kuglu. Opet vratite u frižider dok pripremite glazuru.
Za glazuru i dekoraciju:
Na laganoj vatri rastopite belu  i tamnu čokoladu  i ulje stalno mešajući.  Kad se čokolada rastopila, ostavite je malo da se ohladi i počne gusnuti, ali ne previše. Izvadite iz frižidera štapiće i brzo ih umočite u čokoladu sa svih strana, otresite višak i zabodite neku dublju zdjelu u obliku vazne moze i tegla bitno je da se ne sastave da se lijepe jedna za drugu .Ako želite roze lizalice kada ste par lizalica umočili u bijelu čokoladu u ostatak dodajte par kapi arome maline ili višnje pa  promiješajte dobićte i rozu glazuru .Taman kad završite poslednji štapić, onaj prvi će biti spreman za umakanje u perlice. Pažljivo pospite  ili umočite u perlice po kolačiću i ponovo ga vratite u zdjelu da se potpuno glazura stisne. Ostavite u frižideru do služenja.

Vaši najmlađi biće oduševljeni a i vi što su oni sretni.
Napomena:U smjesu za lizalice možete još dodati orašaste plodove po želji ili kandirano voće kao i žele bombone .
Prijatno!

Kolač prelijepog izgleda a još boljeg ukusa :Kramel kocke !


Jako nježan kolač kremaste forme i prelijepog izgleda a još boljeg ukusa .
Potrebno
Za koru:

6 jaja
200 gr šećera
200 gr oraha, mlevenih
2 kašike brašna
1 kašičica praška za pecivo
1 kašika kakaoa

Za kremu:
180 gr bele čokolade
350 ml slatke pavlake
1 kesica želatina
100 gr oraha, seckanih
1 kesica vanilin šećera

Za karamel :
100 gr šećera
40 gr putera
75 ml slatke pavlake

Priprema:
Za koru :

Razdvojiti žumanjke i bjelanjke. Prvo umutiti bjelanjke sa šećerom  u jak šne zatim umutiti žumanjke pa  pomešati orahe, brašno, kakao i prašak za pecivo i dodati umućene bjelanjke .
Promešati sve lagano kuhačom da se masa sjedini .
Smesu istresti u obložen pleh iz rerne ,  i staviti da se peče u zagrijanoj rerni 180 stepeni  oko 20-25 minuta zavisno od rerne
Pečen i ohladjen biskvit presecite po duzini , da se dobiju dve tanke korice.
Ostavite kore u plehu da se hlade pokriveni krpom 

a pripremite fil.
Za fil:
Otopite bijelu čokoladu sapola  slatke pavlake  na tihoj vatri
Sklonite sa vatre pa dodajte pripremljenu želatinu po uputama na vrećici
Ostavite da se ohladi
Kada krene da se steže i bude kao mekši žele ulupajte preostalu pavlaku, dodajte krem sa želatinom i seckane orahe pa sve zajedno umutite.
Slaganje:
Preko prve kore nanesite 2/3 krema, stavite drugu koru, pa ostatak krema.
Tada pravite karamel.
Za karamel :
Otopite šećer, karamelizujte ga, Vodite računa da se ne opečete i da vam šećer ne pregori 
pa dodajte puter i mešajte dok se ne otope i sjedine.
Zatim uspite slatku palaku i opet mešajte dok se  ne otope.
Smesa će biti redja ali boje karamela i malo providna.Ostavite da se hladi i steže.
Ohladen karamel premazati preko cijelog kolača dekorisati dodatno po želji lješnjacima ,bademima orasim...Ohladiti kolač u frižideru  sjeći na kocke pa poslužiti .
Napomena :Ako niste sigurni u sebe u pripremanju karamela ima gotov da se kupi u većim tržnim centrima .
Prijatno!

Idealan kolač :Ekleri sa dva krema !


I ovaj kolač kao i princes krofne je u samom vrhu kolača koje volim .Ima malo više posla od onih jednostavnih kolača smućkaj pa peci al zato je topp, ukus je idealan koji se pamti .Svakako ako nevolite čokoladu puding možete uzeti po želji ili slastčarsku kremu od žumanjaka .

Potrebno

Za tijesto:
3-4 jaja
200ml vode
100 ml ulja
6 punih kašika oštrog brašna

Za fil:
600 ml mleka
2 pudinga od čokolade
1 čokolada
100 grama šećera
1/2 margarina
250ml  slatke pavlake za bijeli dio

 

Priprema
Za tijesto::
Brašno zakuvati u provrelu vodu i ulje, u mlako dodati jedno po jedno jaje.Smjesu mozete iz šprica ili obične vrećice za zamrzivač kojom ste osjekli jedan ćosak  Istisnuti na pek papir duguljaste oblike.
Peći na 180 stepeni oko pola sata bez otvaranja rerne. Pečeno seći na pola i filovati.

Za fil:
Skuhati puding u mlijeku sa šećerom u vruć puding umiješati čokoladu izlomljenu na kockice miješati dok se ne istopi
U ohladjeno umiksati pola  margarina  ili umjesto margarina dodaje 100 ml umućene slatke pavlake .Napuniti špricu prvo čokoladnim filom i puniti eklere pa zatim sa slatkom pavlakom poklopiti i to je to mozete ako želite dekorisati malo sa istopljenom  čokoladom ili samo posuti šećerom u prahu .
Ohladiti malo u frižideru pa poslužiti.
Prijatno !

Još jedan dobri kolač od jabuka mirsan i sočan usto jako ukusan!


Ovaj kolač možemo svrstati u brze kolače sve satojke pripremi umuti i peci .Kolač je jako sočan i ukusan a brzo se napravi.
Potrebno:
3 srednje jabuke 
4 jaja 
150gr šećera 
120gr margarina 
100gr riže
60gr sjeckanih oraha moze i više naravno 
50gr izdrobljenog keksa 
4 kašike gustina 
1 kašikica cimeta 
1vanilin šećer 
korica limuna 
šećer u prahu za posip 

Priprema:

Zakuhati mlijeko s prstohvatom soli i dvije žlice šećera,dodati rižu i kuhati na umjerenoj vatri oko pola sata,često mješajući.Pri kraju kuhanja dodati vanilin šećer i ribanu koricu limuna i kuhati dok riža ne upije svu tekućinu.Pustiti da se ohladi.
U velikoj zdjeli miješati žumanjke i preostali šećer da se zapijeni i dodati rastopljeni maslac(margarin) i dobro i nastaviti miješati.Dodati kuhanu rižu,cimet,orahe i izdrobljenog  keksa(u kesu stavite kekse i kuhinjskom oklagijom izdrobite) dobro sve izmješati.
Zatim dodati prosijani gustin,brašno i prašak za pecivo promiješati i dodati jabuke isjeckane na kockice.Izlupati čvrst snijeg od bjelanjaka i postupno ga dodati u smjesu lagano mješajući.
Smjesu jako lagano promiješati odozdo prema gore.
Istresti smjesu u kalup i staviti u predhodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva.Kad se kolač stavi smanjiti temperaturu na 190 stupnjeva i peći ga oko 50 min ovisi o pećni, ako počne tamniti prekrijte ga sa papirom da ne izgori. Kad je gotov ostaviti ga još pet minuta u pećnici. Nakon pet minuta kolač izvaditi i pustiti da se ohladi i na kraju ga posuti sa šećerom u rah.Kolač ohladiti pa sjeći na kriške i poslužiti .

Prijatno!

Brzi jafa kolači -jako ukusni napravljeni za tren !

U nedostaku vremena za pečenje kora i pravljenjem krema donosimo vam još jedan brzi recept koji je jako ukusan .
Potrebno :
Za nadjev/punjenje keksića  :
200 g  margarina ili maslaca 
100g čokolade po želji( ja sam stavila mliječnu sa sitnim lešnjacuma )
250 gr mljevenog keksa po želji 
kašikica arome narandze ili iscijeđeni sok od 1 narandze 
korica od naranze 
Za dekoraciju :Istopljena čokolada 100gr
2 kašike ulja 
malo naribane bijele čokolade 
I još:
32 keksa jafa bilo koji 
sok od narandze (moze iscijeđeni može gusti sok ) za natapanje keksića 

Priprema 
Za nadjev ili punjenje:
Istopite margarin i čokoladu  pa dodajte keks sok ili aromu  od narandže(keks nemojte dodati sve odjednom pomalo dodajte )  treba da dobijete ne previse gustu masu da je mozete mazati po keksima,
Svaki keks sa dolje strane,koja nije čokoladna,namažite malo sokom  od narandze ne previse da vam se poslje  ne raspadaju keksi jedna kašikica je dovoljna  .
Na gornju čokoladnu stranu stavite po dvije kašike nadjeva,pa poklopite da drugim jafa keksom,okrećući čokoladnu stranu prema dole i njega malo namažite sokom Fino oblikujte kolač da je sve popunjeno

Istopite čokoladu sa uljem na laganoj vatri ili na pari da vam čokolada ne zagori ,pa na svaki kolač stavite po jednu  kašikicu čokolade i malo je razmazite,pa pospite sa naribanom čokoladom.

Ohladite kolče u frižideru pa poslužite .
Prijatno!

petak, 16. veljače 2018.

Mirisni kolač ili Carski kolač !


Ovo je još jedan stari dobri recept naših baka meni jako drag džem kaisije daje posebnu aromu .
Potrebno
Za korice :
2 jaja,
šolja mlijeka
kašika masti ili maslaca
kvasac,
800 g brašna,
1 kšikica šećera 

Za premaz :
kašika kakaa,
300 g džema od kaisija,
200 g mlevenih oraha,
šećer po ukusu

Priprema :
Kvasac potopiti u mlako mlijeko sa kašičicom šećera ostaviti da nadođe.
Mast umutiti sa kašikom šećera, dodati jaja, umešati nadošli  kvasac, pa postepeno dodavati brašno i umesiti fino tijesto.
Tijesto podeliti na četiri jednaka dela i svaki deo rastanjiti prema veličini pleha.
U podmazan pleh staviti jedan sloj testa, premazati ga džemom izmešanim sa kakaom, pa posuti trećinom mlevenih oraha izmešanih sa šećerom.
Pokriti drugom korom i tako naizmenično dok se sve ne utroši, a preko gornje kore ne stavljati ništa.
Kolač peći na umerenoj temperaturi 180 stepeni nekih 25 -30 min  ako vam je jaka peć
onda odrete sami ili smanjite temperaturu a pecite duže kolač je pečen kad odozgo fino urumeni .Vruć kolač  premazati džemom, posuti mlevenim orasima,dodatno možete ukrasit čitavim poprženim lješnjacima ali nije neophodno. 
Ohladiti pa sjeći na kocke ili šnite i poslužiti .
Prijatno !
Napomena: ako nemate džem od kaisije može i bilo koji drugi koji imate .

Brze banana šnite sa vanilin pudingom- ništa lakše i brže!

Ovo je još jedan od onih kolača kad nemate puno vremena za pripremu a jede vam se nešto slatko ili će vam gosti doć .Brzo skuhajte kremu i to jeto sve složite i evo kolča stvarno je odličan a nije zahtjevan .
Potrebno:
200 g petit keksa 
600ml mlijeka 
3-4 kašike šećera 
2 pudinga od vanilije 
1 margarin ili maslac 
1 vanilin šećer 
1kg moze  banane 
Za dekoraciju :
šlag krema od čokolade 
1 šlag fiks i mlijeko za šlag 


Priprema :

Sa malo mlijeka umutiti puding i vanilin šećer a ostalo mlijeko i šećer pomiješati i staviti na vatru kad pohuha skuhati puding .  Skinuti sa vatre i u mlak ne vreo  puding dodati maslac. Dobro izmiješati, da se sve sjedini.E sad ako nevolite margarin ili maslac u hladan puding možete dodati 250 ml umućenog slatkog vrhnja i ta mi je kombinacija i krema super sad kako volite .

U tepsiju ili dublju tasnu poredate petit keks za podlogu pa malo premažite sa kremom da se keks otpusti malo je teže keks bježi pošto je suh al zato vam treba dublja tepsija ili tasna i da nema praznog prostora između pa poredajte banane po pudingu (banane isijecite po želji na kolutiće ili po dužini )zatim ponovo premažite banane sa ostatkom kreme lijepo izravnajte i stavite u fržider da se malo ohladi .
Zato vrijeme umutite šlag sa mlijekom i šlag fiksom .Šlagom napunite špricu i po želji dekorišite kolač .
Ostavite u fržider da se dobro ohladi pa poslužite isječene na šnite a može i na kocke po želji   .
Prijatno !


Fantazija od kolača :Princes krofne sa prelivom od višanja !


Svi ste dosad probali obične princes krofne ali ove prelivom od višanja su božanstvene ili što sam ja ljubitelj voćnih kolača meni su stvarno fantazija a probajte i vi pa sami osudite .
Potrebno
Za krofne :

3 – 4 jaja, zavisi koliko su krupna
100 ml ulja
200 ml vode
6 kašika oštrog brašna

Za kremu:
3 žumanca
300ml mleka
5 kašika kristal šećera
3 kašike brašna
1 kašika ekstrakta od vanile
Ili:
300 ml mleka
1 puding od vanile – 40 gr
5 kašika kristal šećera
1 kašika ekstrakta od vanile

Za preliv :
300 gr višanja
200 gr kristal šećera
50 ml vode
1 kašika brašna

Za krem i filovanje od gore:
500 ml slatke pavlake

Priprema:

Pomešati vodu i ulje is taviti na vatru.
Kad provri dodati 6 punih kašika brašna i sjediniti, ne sme da ima suvih delova.
Kad se smesa ujednači i postane gusta ostavite da se hladi.
U mlaku smesu dodajte 3 jaja pa izmutite, ako je pregusto dodajte i četvrto. Masa ne sme da bude pregusta, nego kao krem za tortu, gusta da ne pada, ali maziva. Ako su baš krupna jaja, onda je dosta i tri.
Zagrejte rernu na 200 stepeni, pa špricem u plehu obloženom pek papirom  oblikujte krofnice. Nastavak zvezda, pa špricem vrtite u krug i popunite sredinu.
Vrtite špricem od sredine prema napolje u krug prvo pa u vis.
Stavite da se peku dok ne porumene. 15 minuta nikako ne otvarati rernu. Vreme pečenja zavisi od vaše rerne. Ko ima ventilator minut – dva neka posle 15 minuta uključi, čisto gore malo da porumene, a ko nema, posle 15 minuta još 5 minuta ih peći.
Ostaviti da se skroz ohlade. Kada se ohlade hoće malo da se spuste, ne moraju one biti kao krofne šuplje, dovoljno je da malo narastu da možete nožem da razdvojite, presečete je.

Za kremu:

Stavite mleko da provri oduzevši malo da se umute žumanca, šećer i brašno, pa kad mleko provri zakuvajte smesu i mešajte dok se ne zgusne, sklonite sa vatre, dodajte vanilu, promešate, a zatim ostavite da se skroz ohladi.Meni je ova krema bolja.
Isti postupak je i sa pudingom.
Ulupajte slatku pavlaku, pa malo manje od pola mere dodajte ohladjenom kremu uz miksiranje.
Dok vam se prvi fil hladi napraviti preliv od višanja.
Za fil :
Višnjama dodati šećer i vodu i staviti na vatru.Kuvati dok voda ne ispari a šećer i višnje se povežu.
Tad dodati brašno, izmešati brzo žicom, a onda ispasirati sa štapnim mikserom  i skloniti sa vatre da se ohladi.
Masa treba da liči na slatko ili pekmez.

Presecite krofne na pola, trebalo bi da su šuplje iznutra.
Napunite špric kremom pa u krug šarajte u svaku korpicu.
Na vanilu stavite kašiku preliva na sredinu.
Zatim napunite sa slatkom pavlakom pa isto ponovite, u krug.
Na kraju stavite poklopce i pospite šećerom u prahu.

Prijatno.

Preporuka za ručak ili večeru - Riža na drugačiji način :Slani kolač od riže !



Potrebno : 
360 g riže ,
 400 g očišćene bundeve iseckane na kocke,
 8 dl pileće supe,
 40 g parmezana,
 120 g feta sira,
 150 g ementalera,
 60 g slanine iseckane na kockice, 
 1 glavica crnog luka, 
 1 režanj celera, 
 60 g oraha, 
 30 g putera 
+ 10 g za kalup, 
50 g prezle,
 1 veza žalfije
1 veza peršuna i biber.

Priprema:

 Iseckajte crni luk i celer i propržite na puteru sa 2-3 listića žalfije. Potom u tiganj dodajte bundevu, kratko izdinstajte, pa umešajte rižu . Posle 2-3 minuta dolijte kutlaču supe i kuvajte koliko je potrebno, stalno dolivajući preostalu supu. Gotov rižoto sipajte u pleh, pospite parmezanom, peršunom i biberom, promešajte i ostavite da se ohladi.

 Puterom podmažite kalup za kolač i pospite ga prezlom. U teflon tiganju kratko propržite slaninicu, sačekajte da se ohladi i potom pomešajte sa krupno seckanim orasima, emetalerom iseckamim na kockice i izmrvljenim feta sirom.

 U kalupu za kuglorf pa rasporedite tri četvrtine rižota, pa kašikom napravite udubljenje po sredini. Dodajte mešavinu sira, slanine i oraha, prekrijte preostalim rižotom i poravnajte kašikom.

 Zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite rižoto oko 40 minuta. Kad se ispeče izvadite iz rerne, izručite u tanjir, sačekajte da se malo ohladi i poslužite. Po želji, ukrasite seckanim peršunom i komadićima bundeve koje ste prethodno izdinstali na puteru.
Prijatno!

Red Velvet torta!


Potrebno
Za biskvit:

2 jaja,
270 g brašna,
200 g šećera,
1 kašika kakaa u prahu,
1 kašičica soli,
1 kašičica sode bikarbone,
360 ml ulja,
240 ml mleka,
2 kašike soka od limuna,
1 kašika sirćeta,
1 burbon vanilin šećer,
50 ml crvene boje za kolače.

Za kremu:
250 g krem sira,
200 g maslaca,
1  kašikica vanilin arome
300 g šećera u prahu.

Priprema
Za kore :
Zagrejte rernu na 200 °C i podmažite pleh prečnika 24 cm.
Lagano  umutite jaja pa im dodajte sve tečne sastojke.U drugoj posudi pomešajte sve suve sastojke.
Dodajte suve sastojke u tečne i mešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu.
Smjesu podijelite u tri jednake zdjelice pa pecite jednu po jednu koru .Sad zavisi od vaše pećnice kolko peci oko 15 -20 min provjerite sa čačkalicom bocnite koru ako je suha i kora je pečena .Samo pazite da neprepečete kore .Pečene kore ohladiti

Za kremu :
Maslac sobne temperature umutite sa šećerom u prahu dodajte krem sir i vanilin aromu .Dobro sjedinite masu da dobijete jednoličnu smjesu
Stavite kremu u frižider da se malo stegne.
Slaganje :
E sad imaju dva načina slaganja torte možete samo svaku koru filovati kremom i ostaviti kreme za premazati  cijelu tortu ili filujete samo dvije kore i cijelu tortu premažete kremom a treću izmrvite i snjom dekorišete tortu sad na vama je kako volite .

Filovanu tortu treba ohladiti u frižideru bar 4 sata prije služenja .
Prijatno!

Savršene kocke Greta Garbo!


Stvarno su odlične  ukus koi se pamti bićete oduševljeni ovim kolačem vjerujte .
Za kore :
 250 g margarina
 200 g šećera
 2 žlice meda
 2 cijela jaja
 450 g brašna
 1/2 praška za pecivo
 2 žlice kakaa
 malo mlijeka

Za fil:

 5 žumanjaka
 5 žlica šećera u prahu
 2 žlice ribane čokolade
 0,5 dl ruma
 4 žlice jake crne kave
 2 žlice džema
 sjeckane grožđice
 sjeckani orasi
 sok od naranče

Za glazuru:
 150 g čokolade
 0,5 dl vode
 20g šećera
 50g maslaca
 nekoliko kapi limunova soka



Priprema 
Za kore:: 
U brašnu prosijanom s praškom za pecivo i kakaom razmrviti margarin i umijesiti dodajući malo mlijeka sa šećerom, otopljenim medom i jajima. Ispeći 4 kore na obrnutoj strani tepsije . Tri  pečene kore ostaviti cijele, a jednu izmrviti u mrvice .

Za  fil :
U žumanjke dodati šećer u prahui skuhati ih na pari .Skuhanoj smjesi dodati izrvlenu koru irendanu  čokoladu, rum, jaku crnu kavu, džem, malo sjeckanih grožđica, sjeckanih oraha i malo soka. Nadjev mora biti dosta mekan ali ne skroz rijedak ako je rijedak dodajte malo mljevenog keksa .

Za glazuru:
Čokoladu, vodu i šećer skuhati na laganoj vatri, te na kraju dodati maslac i sok od limuna.

 Slaganje : 
Položiti na tasnu   pečenu koru i  nju prazmazati tanko glazurom pa pripremljenim filom itako idrugu i trecu koru .  Dekorisati po želji  ohladiti u frižideru pa poslužiti .
Prijatno !

Stari dobri recept :Torta ruska salata!


Jedna starinska torta ili ti stari dobri recept sa suhim voćem .Torta je nježna aromatičnog ukusa .
Potrebno

 Za kore:

12 belanaca
12 kašika šećera
6 žumanaca
6 kašika brašna
6 kašika mljevenih oraha

narendane korice od narandze

 Za fil:
6 žumanaca
6 kašika šećera
600 g vrelog zaslađenog mlijeka
250 g margarina
150 g šećera
100 g seckanih oraha
100 g seckanog želea
100 g seckanog suvog grožđa
100 g seckanih suvih smokava

Priprema:

Za koru:
 Umutiti 12 belanaca, sa 12 kašika šećera, pa dodati 6 žumanata, 6 kašika brašna i 6 kašika mlevenih oraha i koricu narendane narandze . Smesu podeliti na tri dijela i od nje ispeći posebno 3 kore u zagrijanoj rerni na 180 stepeni 15 -20 min zavisno od vaše rerne .

Za fil:
 Dobro umutiti 6 žumanaca sa 6 kašika šećera. Dobijenu smesu izjednačiti i polako u nju sipati 600 g vrelog, po želji, zaslađenog mlijeka i kuvati na pari dok se ne zgusne. Ostavite dobijeni fil da se ohladi.
Umutiti 250 g margarina sa 150 g šećera u prahu, pa sastaviti sa ohladjenim filom i ujednačiti. Od ove smese odvojiti deo za premaz vrha i stranica torte, a u ostali deo dodati iseckan orah, iseckan žele, iseckano suvo grožđe i suve smokave.
Slaganje :
Redati naizmenično koru i šareni fil, a vrh torte i stranice premazati filom koji smo ostavili.
Tortu možete dekorisati tako što ćete je posuti mljevenim orasima ili po vašoj želji . Ohladiti tortu u frižideru bar 3 sata do služenja .
Prijatno!