Stvarno su odlične ukus koi se pamti bićete oduševljeni ovim kolačem vjerujte .
Za kore :
250 g margarina
200 g šećera
2 žlice meda
2 cijela jaja
450 g brašna
1/2 praška za pecivo
2 žlice kakaa
malo mlijeka
Za fil:
5 žumanjaka
5 žlica šećera u prahu
2 žlice ribane čokolade
0,5 dl ruma
4 žlice jake crne kave
2 žlice džema
sjeckane grožđice
sjeckani orasi
sok od naranče
Za glazuru:
150 g čokolade
0,5 dl vode
20g šećera
50g maslaca
nekoliko kapi limunova soka
Priprema
5 žlica šećera u prahu
2 žlice ribane čokolade
0,5 dl ruma
4 žlice jake crne kave
2 žlice džema
sjeckane grožđice
sjeckani orasi
sok od naranče
Za glazuru:
150 g čokolade
0,5 dl vode
20g šećera
50g maslaca
nekoliko kapi limunova soka
Priprema
Za kore::
U brašnu prosijanom s praškom za pecivo i kakaom razmrviti margarin i umijesiti dodajući malo mlijeka sa šećerom, otopljenim medom i jajima. Ispeći 4 kore na obrnutoj strani tepsije . Tri pečene kore ostaviti cijele, a jednu izmrviti u mrvice .
Za fil :
Za fil :
U žumanjke dodati šećer u prahui skuhati ih na pari .Skuhanoj smjesi dodati izrvlenu koru irendanu čokoladu, rum, jaku crnu kavu, džem, malo sjeckanih grožđica, sjeckanih oraha i malo soka. Nadjev mora biti dosta mekan ali ne skroz rijedak ako je rijedak dodajte malo mljevenog keksa .
Za glazuru:
Za glazuru:
Čokoladu, vodu i šećer skuhati na laganoj vatri, te na kraju dodati maslac i sok od limuna.
Slaganje :
Položiti na tasnu pečenu koru i nju prazmazati tanko glazurom pa pripremljenim filom itako idrugu i trecu koru . Dekorisati po želji ohladiti u frižideru pa poslužiti .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar