Za biskvit:
2 jaja,
270 g brašna,
200 g šećera,
1 kašika kakaa u prahu,
1 kašičica soli,
1 kašičica sode bikarbone,
360 ml ulja,
240 ml mleka,
2 kašike soka od limuna,
1 kašika sirćeta,
1 burbon vanilin šećer,
50 ml crvene boje za kolače.
Za kremu:
250 g krem sira,
200 g maslaca,
1 kašikica vanilin arome
300 g šećera u prahu.
270 g brašna,
200 g šećera,
1 kašika kakaa u prahu,
1 kašičica soli,
1 kašičica sode bikarbone,
360 ml ulja,
240 ml mleka,
2 kašike soka od limuna,
1 kašika sirćeta,
1 burbon vanilin šećer,
50 ml crvene boje za kolače.
Za kremu:
250 g krem sira,
200 g maslaca,
1 kašikica vanilin arome
300 g šećera u prahu.
Priprema
Za kore :
Zagrejte rernu na 200 °C i podmažite pleh prečnika 24 cm.
Zagrejte rernu na 200 °C i podmažite pleh prečnika 24 cm.
Lagano umutite jaja pa im dodajte sve tečne sastojke.U drugoj posudi pomešajte sve suve sastojke.
Dodajte suve sastojke u tečne i mešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu.
Smjesu podijelite u tri jednake zdjelice pa pecite jednu po jednu koru .Sad zavisi od vaše pećnice kolko peci oko 15 -20 min provjerite sa čačkalicom bocnite koru ako je suha i kora je pečena .Samo pazite da neprepečete kore .Pečene kore ohladiti
Za kremu :
Dodajte suve sastojke u tečne i mešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu.
Smjesu podijelite u tri jednake zdjelice pa pecite jednu po jednu koru .Sad zavisi od vaše pećnice kolko peci oko 15 -20 min provjerite sa čačkalicom bocnite koru ako je suha i kora je pečena .Samo pazite da neprepečete kore .Pečene kore ohladiti
Za kremu :
Maslac sobne temperature umutite sa šećerom u prahu dodajte krem sir i vanilin aromu .Dobro sjedinite masu da dobijete jednoličnu smjesu
Stavite kremu u frižider da se malo stegne.
Stavite kremu u frižider da se malo stegne.
Slaganje :
E sad imaju dva načina slaganja torte možete samo svaku koru filovati kremom i ostaviti kreme za premazati cijelu tortu ili filujete samo dvije kore i cijelu tortu premažete kremom a treću izmrvite i snjom dekorišete tortu sad na vama je kako volite .
Filovanu tortu treba ohladiti u frižideru bar 4 sata prije služenja .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar