petak, 16. veljače 2018.

Preporuka za ručak ili večeru - Riža na drugačiji način :Slani kolač od riže !



Potrebno : 
360 g riže ,
 400 g očišćene bundeve iseckane na kocke,
 8 dl pileće supe,
 40 g parmezana,
 120 g feta sira,
 150 g ementalera,
 60 g slanine iseckane na kockice, 
 1 glavica crnog luka, 
 1 režanj celera, 
 60 g oraha, 
 30 g putera 
+ 10 g za kalup, 
50 g prezle,
 1 veza žalfije
1 veza peršuna i biber.

Priprema:

 Iseckajte crni luk i celer i propržite na puteru sa 2-3 listića žalfije. Potom u tiganj dodajte bundevu, kratko izdinstajte, pa umešajte rižu . Posle 2-3 minuta dolijte kutlaču supe i kuvajte koliko je potrebno, stalno dolivajući preostalu supu. Gotov rižoto sipajte u pleh, pospite parmezanom, peršunom i biberom, promešajte i ostavite da se ohladi.

 Puterom podmažite kalup za kolač i pospite ga prezlom. U teflon tiganju kratko propržite slaninicu, sačekajte da se ohladi i potom pomešajte sa krupno seckanim orasima, emetalerom iseckamim na kockice i izmrvljenim feta sirom.

 U kalupu za kuglorf pa rasporedite tri četvrtine rižota, pa kašikom napravite udubljenje po sredini. Dodajte mešavinu sira, slanine i oraha, prekrijte preostalim rižotom i poravnajte kašikom.

 Zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite rižoto oko 40 minuta. Kad se ispeče izvadite iz rerne, izručite u tanjir, sačekajte da se malo ohladi i poslužite. Po želji, ukrasite seckanim peršunom i komadićima bundeve koje ste prethodno izdinstali na puteru.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar