Potrebno :
360 g riže ,
400 g očišćene bundeve iseckane na kocke,
8 dl pileće supe,
40 g parmezana,
120 g feta sira,
150 g ementalera,
60 g slanine iseckane na kockice,
1 glavica crnog luka,
1 režanj celera,
60 g oraha,
30 g putera
+ 10 g za kalup,
50 g prezle,
1 veza žalfije
1 veza peršuna i biber.
Priprema:
Iseckajte crni luk i celer i propržite na puteru sa 2-3 listića žalfije. Potom u tiganj dodajte bundevu, kratko izdinstajte, pa umešajte rižu . Posle 2-3 minuta dolijte kutlaču supe i kuvajte koliko je potrebno, stalno dolivajući preostalu supu. Gotov rižoto sipajte u pleh, pospite parmezanom, peršunom i biberom, promešajte i ostavite da se ohladi.
Puterom podmažite kalup za kolač i pospite ga prezlom. U teflon tiganju kratko propržite slaninicu, sačekajte da se ohladi i potom pomešajte sa krupno seckanim orasima, emetalerom iseckamim na kockice i izmrvljenim feta sirom.
U kalupu za kuglorf pa rasporedite tri četvrtine rižota, pa kašikom napravite udubljenje po sredini. Dodajte mešavinu sira, slanine i oraha, prekrijte preostalim rižotom i poravnajte kašikom.
Zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite rižoto oko 40 minuta. Kad se ispeče izvadite iz rerne, izručite u tanjir, sačekajte da se malo ohladi i poslužite. Po želji, ukrasite seckanim peršunom i komadićima bundeve koje ste prethodno izdinstali na puteru.
Iseckajte crni luk i celer i propržite na puteru sa 2-3 listića žalfije. Potom u tiganj dodajte bundevu, kratko izdinstajte, pa umešajte rižu . Posle 2-3 minuta dolijte kutlaču supe i kuvajte koliko je potrebno, stalno dolivajući preostalu supu. Gotov rižoto sipajte u pleh, pospite parmezanom, peršunom i biberom, promešajte i ostavite da se ohladi.
Puterom podmažite kalup za kolač i pospite ga prezlom. U teflon tiganju kratko propržite slaninicu, sačekajte da se ohladi i potom pomešajte sa krupno seckanim orasima, emetalerom iseckamim na kockice i izmrvljenim feta sirom.
U kalupu za kuglorf pa rasporedite tri četvrtine rižota, pa kašikom napravite udubljenje po sredini. Dodajte mešavinu sira, slanine i oraha, prekrijte preostalim rižotom i poravnajte kašikom.
Zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite rižoto oko 40 minuta. Kad se ispeče izvadite iz rerne, izručite u tanjir, sačekajte da se malo ohladi i poslužite. Po želji, ukrasite seckanim peršunom i komadićima bundeve koje ste prethodno izdinstali na puteru.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar