Pripremite brz i ukusan obrok po Italijanskom receptu jako ukusan .
Potrebno
Za 4 osobe:
500 g njoka,
500 g njoka,
1 manja tegla gotovog sosa od paradajza,
50 g zelenih maslina bez koštice,
50 g pinjola ili badema,
1 kašika svežeg bosiljka
2 čena belog luka,
3 kašike maslinovog ulja,
so,
biber,
100 ml vode,
4 kašike parmezana
Priprema:
Pinjole ili bademe kratko propecite na teflonskom tiganju bez masnoće, ohladite ih i sitno iseckajte. U gotov sos od paradajza dodajte pinjole, seckane masline, iseckan bosiljak, maslinovo ulje, propasirani beli luk, so i biber, pa sve dobro promešajte. Pripremljen sos stavite u šerpu, dodajte vodu i prokuvajte oko četiri minuta. Njoke skuvajte u posoljenoj vodi, ocedite ih i odmah pomešajte s pripremljenim sosom. Pospite rendanim parmezanom i poslužite ko voli mogu i same ili uz meso po želji .
Priprema:
Pinjole ili bademe kratko propecite na teflonskom tiganju bez masnoće, ohladite ih i sitno iseckajte. U gotov sos od paradajza dodajte pinjole, seckane masline, iseckan bosiljak, maslinovo ulje, propasirani beli luk, so i biber, pa sve dobro promešajte. Pripremljen sos stavite u šerpu, dodajte vodu i prokuvajte oko četiri minuta. Njoke skuvajte u posoljenoj vodi, ocedite ih i odmah pomešajte s pripremljenim sosom. Pospite rendanim parmezanom i poslužite ko voli mogu i same ili uz meso po želji .
Prijatno!