Potrebno :
20 pilećih krilca
1 šolje brašna
1 kašičica ljute začinske paprike
1 kašičica soli
1 kašičica bibera
1 kašičica čilija u prahu
1 kašičica belog luka u prahu
1 kašičica ljute začinske paprike
1 kašičica soli
1 kašičica bibera
1 kašičica čilija u prahu
1 kašičica belog luka u prahu
Za preliv :
1 šolja paradajz sosa ili kečapa
1/2 šolje meda
1 šolja paradajz sosa ili kečapa
1/2 šolje meda
Priprema:
Ukoliko niste kupili paradajz sos, možete koristiti i kečap. Zagrejte rernu na 220 stepeni. U činiji pomešajte začine sa brašnom, a zatim uvaljajte krilca u dobijenu mešavinu. Poslažite ih u pleh i pecite 45 minuta ili dok ne postanu braonkasta. U posebnoj činiji pomešajte sos (ili kečap) i med. Dobijenom smesom premažite krilca, pa vratite u rernu na 260 stepeni na desetak minuta.
Poslužite tople uz prilog po želji .
Prijatno!