nedjelja, 10. prosinca 2017.

Božićni kolačići koji se tope ustima !


Potrebno:
400 g brašna
200 g maslaca
100 g šećera
3 žumanjka
2 do 3 kašike  domaćeg vrhnja ili kupovnog u čašici




Priprema:
Od suhih i mokrih sastojaka umijesite tijesto. Maslac i jaja neka su prije na sobnoj temperaturi. Razvaljajte tijesto do debljine pola cm pa kalupima izrežite oblike. Ako nemate kalupe, može vam pomoći, primjerice, manja šoljica za kafu ili čašica za rakiju. Pećnicu prethodno treba zagrijati na 160 stupnjeva Celzijevih pa kolačiće peći 10 do 15 minuta dok blago ne porumene da se ne bi prepekli.
Nakon što se ohlade, samo treba spajati po dva ista oblika pekmezom ili džemom po želji i pošećeriti ako želite.
Kolačići se ne moraju spajati ako vam se to ne sviđa, već ih možete ukrasiti raznim bojama u blagdanskom duhu.
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar