Za koru :
100 g maslac
60 g šećera
200 g brašna
1 jaje
sasvim malo praška za pecivo
60 g šećera
200 g brašna
1 jaje
sasvim malo praška za pecivo
Za fil :
1 mahuna vanilije
1jaje
500g svježeg sira
130 g šećera
100 g grožđice
130 g skuhanog pudinga od vanilije
korica od 1limuna
1 mahuna vanilije
1jaje
500g svježeg sira
130 g šećera
100 g grožđice
130 g skuhanog pudinga od vanilije
korica od 1limuna
Za završni dio :
4 jaja
160 g maslaca
150 g šećera
370 g skuhanog pudinga od vanilije
listići badema: 50 g
šećer u prahu
4 jaja
160 g maslaca
150 g šećera
370 g skuhanog pudinga od vanilije
listići badema: 50 g
šećer u prahu
Priprema
Puding od vanilije skuhati po uputi i ohladiti.
Za koru : Maslac sa šećerom izraditi, dodati brašno, jaje i prašak za pecivo. Tijesto dobro izraditi. Zamotati u foliju za očuvanje svježine i ostaviti u hladnjaku oko 1 sat. Jedan lim za pečenje (26 x 26 cm) namazati uljem i posuti brašnom. Tijesto staviti u lim za pečenje i razvaljati s malim valjkom za tijesto ili čašom. Nabockati vilicom, prekriti papirom za pečenje i obilno nasuti suhe mahunarke (suhi grašak, slanutak, leće ili nešto drugo) – to se zove slijepo pečenje - i staviti peći oko 10 min. na temp. 180 °C. Pečeno tijesto izvaditi iz pećnice i papir s mahunarkama ukloniti.
Za fil : Mahunu vanilije po dužini zarezati i nožem ostrugati srž. Svježi sir, jaje, šećer, srž vanilije, grožđice, 130g kuhanog pudinga i fino naribanu koricu od 1 limuna dobro izmiješati. Staviti na pečeno tijesto i glatko izravnati.
Za završni dio : Žumanjke zajedno s maslacem i šećerom pjenasto izmiješati. Preostali kuhani puding (370g) postepeno dodavati žumanjcima, miješajući. Bjelanjke čvrsto izraditi, dodati masi od žumanjaka i metlicom za snijeg lagano umiješati. Tijesto od jaja izliti na tijesto od sira, posuti štapićima ili listićima badema te staviti peći oko 1 sat na temp.180 °C. Kolač mora biti svijetao odozgo, odnosno ako počne dobivati pretamnu boju, prekriti ga papirom za pečenjei temperaturu smanjiti na 160 . Pečeni kolač ostaviti da se ohladi. Prije serviranja kolač narezati na kockice i obilno posuti šećerom u prahu.
Uživajte i prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar