Potrebni (za četiri osobe):
1 pile isječeno na komade
2 kašike ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 luk, nasjeckan
2 češnja češnjaka, nasjeckana
2 limuna, narezana na kolutove
1 kašika kapara
3 grančice svježeg ružmarina
15 zelenih maslina bez koštica, narezanih na kolutove
15 crnih maslina bez koštica, narezanih na kolutove
prstohvat sitne morske soli
1 luk, nasjeckan
2 češnja češnjaka, nasjeckana
2 limuna, narezana na kolutove
1 kašika kapara
3 grančice svježeg ružmarina
15 zelenih maslina bez koštica, narezanih na kolutove
15 crnih maslina bez koštica, narezanih na kolutove
prstohvat sitne morske soli
Priprema:
Maslinovo ulje zagrijte u tavi. Dodajte piletinu i popržite je na srednje jakoj vatri dok ne pozlati, oko deset minuta. Izvadite je iz tave i stavite u vatrostalnu zdjelu.
Maslinovo ulje zagrijte u tavi. Dodajte piletinu i popržite je na srednje jakoj vatri dok ne pozlati, oko deset minuta. Izvadite je iz tave i stavite u vatrostalnu zdjelu.
Iz tave izlijte višak masnoće ostavljajući samo tanki sloj na dnu kako biste mogli popržiti luk dvije do tri minute. Na kraju dodajte češnjak i pržite još minutu.
Vratite piletinu u tavu i dodajte limun, kapare, ružmarin, masline i malo posolite. Poklopite i kuhajte oko 25 minuta, odnosno dok piletina nije do kraja kuhana. Povremeno podlijevajte vodom.
Poslužite toplo.
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar