Potrebno je:
(za 4 osobe)
1 pile od 1,5 kg
Za marinadu:
3 kašičice krupne morske soli
1 l vode
2 čena belog luka
1 lovorov list
par zrna bibera
Za punjenje:
1 narandža
2-3 čena belog luka
limun trava
Za premazivanje:
70 g putera
1 ravna kašičica granula belog luka
1 kašičica tucanje, ljute, paprike
1 kašičica origana
i još:
1 veća glavica crvenog luka
1 kg krompira
Priprema:
Vodu sam zagrejala, dodala so, biber, lovorov list i beli luk pa kad se so rastopila prohladila.
Pile sam dobro oprala, stavila u lonac i prelila pripremljenom marinadom (da celo bude prekriveno vodom) te poklopila i stavila u frižider preko noći.
Sledećeg jutra pile sam izvadila iz marinade i dobro prosušila te ostavila par sati na sobnoj temperaturi nepokriveno.
U vatrostalnu zdjelu na dno stavila sam sloj luka, na to pile koje sam napunila polovinama narandže, belim lukom i limun travom te vezala kanapom. Premazala sam pile otopljenim puterom sa začinima, dodatno malo posolila i stavila u rernu na 220 stepeni na 30 minuta a posle na 180 stepeni oko sat vremena. Pred kraj pečenja uključila sam gril opciju da korica fino porumeni.
U međuvremenu u drugoj posudi ispekla sam krompir koji sam predhodno skuvala i isto premazala pripremljenim puterom sa začinima.
Kada sam izvadila pile iz rerne ostavila sam ga 10-ak minuta da "odmori" a zatim servirala sa salatom i pečenim krompirom.
Uživajte u ukusnom ručku .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar