ponedjeljak, 11. prosinca 2017.

Toplo preporučujem za praznike :Oranž Torta !


Potrebno :
Za koru 
 3 jajeta, 
2 kašike vrele vode, 
125 g šećera, 
1 vanilin šećer, 
75 g brašna, 
 praška za pecivo,
 1 puding s ukusom pomorandže 
Za fil  
4 kašike đema  od pomorandže, 
100 g čokolade s pomorandžom, 
500 ml slatke pavlake, 
kesica vanilin šećera, 
2 kesice učvršćivača za šlag, 
malo rendane kore pomorandže 
Za dekoraciju i ukrašavane:
možete premazati samo sa đemom  4 kašike đem od narandže
 ili glazurom od čokolade (50 ml slatkog vrhnja i 150 g  čokolade )
Priprema
Za koru :
Mikserom penasto umutite jaja i vodu, dodajte šećer i vanilin šećer, a kad se dobro umuti, umešajte brašno pomešano s praškom za pecivo i prahom za puding. Testo sipajte u kalup i pecite pola sata na 180 stepeni. Ohlađenu koru prepolovite, pa donju koru premažite marmeladom. Čokoladu od pomorandže narendajte . Polovinu slatke pavlake pomešajte s vanilin šećerom i učvršćivačem za šlag, čvrsto ulupajte i dodajte čokoladu i rendanu koru pomorandže.Nafilujte koru namazanu đemom, poklopite drugom korom i blago pritisnite. Preostalu slatku pavlaku pomešajte sa učvršćivačem za šlag, čvrsto umutite i time sa svih strana premažite tortu. 
Đem zagrejte i prelijte tortu, pa je, kad se stegne, služite s kuglom sladoleda od vanile.
Ili napravite glazuru od čokolade ;Slatko vrhnje staviti na ringlu da se grije do kuhanja zatim skinuti i dodati čokoladu i miješati da se čokolada otopi po želji i u ovu glzuru možete dodati od đem od narandze sve sjediniti i premazati cijelu tortu .Ukrasite po želji  

Nema komentara:

Objavi komentar