Potrebno :
Za koru
3 jajeta,
2 kašike vrele vode,
125 g šećera,
1 vanilin šećer,
75 g brašna,
praška za pecivo,
1 puding s ukusom pomorandže
Za fil
4 kašike đema od pomorandže,
100 g čokolade s pomorandžom,
500 ml slatke pavlake,
kesica vanilin šećera,
2 kesice učvršćivača za šlag,
malo rendane kore pomorandže
Za dekoraciju i ukrašavane:
možete premazati samo sa đemom 4 kašike đem od narandže
ili glazurom od čokolade (50 ml slatkog vrhnja i 150 g čokolade )
Priprema
Za koru :
Mikserom penasto umutite jaja i vodu, dodajte šećer i vanilin šećer, a kad se dobro umuti, umešajte brašno pomešano s praškom za pecivo i prahom za puding. Testo sipajte u kalup i pecite pola sata na 180 stepeni. Ohlađenu koru prepolovite, pa donju koru premažite marmeladom. Čokoladu od pomorandže narendajte . Polovinu slatke pavlake pomešajte s vanilin šećerom i učvršćivačem za šlag, čvrsto ulupajte i dodajte čokoladu i rendanu koru pomorandže.Nafilujte koru namazanu đemom, poklopite drugom korom i blago pritisnite. Preostalu slatku pavlaku pomešajte sa učvršćivačem za šlag, čvrsto umutite i time sa svih strana premažite tortu.
Đem zagrejte i prelijte tortu, pa je, kad se stegne, služite s kuglom sladoleda od vanile.
Ili napravite glazuru od čokolade ;Slatko vrhnje staviti na ringlu da se grije do kuhanja zatim skinuti i dodati čokoladu i miješati da se čokolada otopi po želji i u ovu glzuru možete dodati od đem od narandze sve sjediniti i premazati cijelu tortu .Ukrasite po želji
Nema komentara:
Objavi komentar