ponedjeljak, 11. prosinca 2017.

Fini hrskavi keksići sa čokoladom :Padobrani !


Potrebno 
Za tijesto :

3bjelanka 
150 g šećera 
150 g mljevenih lješnjaka ili badema 

Za kremu :

3 žumanjka 
4 kašike šećera 
50g čokolade za kuhanje 
50g margarina 

Priprma :
Umutiti bjelanjke sa šećerom zatim ih suhati na pari uz stalno miješanje dok nedobijete finu gustu masu .Sklonite sa vatre i drvenom kašikom polako umiješajte lješnjake ili bademe .Pleh iz rerne obložite papirom za pečenje i kašikom redate i oblikujete padobrane .Peći u rerni zagrijanoj na 120 do 150 stepeni zavisno od rerne .Uglavnom trebaju da se suše oko pola sata .

Za kremu :Umutite žumanjke sa šećerom pa ih skuhajte na pari uz stalno miješanje dok nedobijete finu kremu 
sklonite sa vatre i dodate sitno izlomljenu čokoladu i margarin izrezan na listiće  sve dobro izmiješajte da se sve sjedini i dobije fina krema .Ostavite da se ohladi 

Pečene i prohlađene padobrane spajati sa kremom dva po dva .(oprezno jer su lomljivi)
Ostaviti u neku veću zdjelu sa poklopcem da ostoje  na hladnom( nemora biti u frižideru)  bar jedan dan prije konzumiranja.
Uživajte u ovim hrskavim keksićima .
Prijatno ! 

Nema komentara:

Objavi komentar