Potrebno
Za tijesto :
3bjelanka
150 g šećera
150 g mljevenih lješnjaka ili badema
Za kremu :
3 žumanjka
4 kašike šećera
50g čokolade za kuhanje
50g margarina
Priprma :
Umutiti bjelanjke sa šećerom zatim ih suhati na pari uz stalno miješanje dok nedobijete finu gustu masu .Sklonite sa vatre i drvenom kašikom polako umiješajte lješnjake ili bademe .Pleh iz rerne obložite papirom za pečenje i kašikom redate i oblikujete padobrane .Peći u rerni zagrijanoj na 120 do 150 stepeni zavisno od rerne .Uglavnom trebaju da se suše oko pola sata .
Za kremu :Umutite žumanjke sa šećerom pa ih skuhajte na pari uz stalno miješanje dok nedobijete finu kremu
sklonite sa vatre i dodate sitno izlomljenu čokoladu i margarin izrezan na listiće sve dobro izmiješajte da se sve sjedini i dobije fina krema .Ostavite da se ohladi
Pečene i prohlađene padobrane spajati sa kremom dva po dva .(oprezno jer su lomljivi)
Ostaviti u neku veću zdjelu sa poklopcem da ostoje na hladnom( nemora biti u frižideru) bar jedan dan prije konzumiranja.
Uživajte u ovim hrskavim keksićima .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar