ponedjeljak, 11. prosinca 2017.

.Ručak ili večera za prste polizat: Pileća krilca u medu!


Potrebno : 
 20 pilećih  krilca
1 šolje brašna
 1 kašičica ljute začinske paprike
 1 kašičica soli
 1 kašičica bibera
 1 kašičica čilija u prahu
 1 kašičica belog luka u prahu
Za preliv :
 1 šolja paradajz sosa ili kečapa
 1/2 šolje meda
Priprema:
Ukoliko niste kupili paradajz sos, možete koristiti i kečap. Zagrejte rernu na 220 stepeni. U činiji pomešajte začine sa brašnom, a zatim uvaljajte krilca u dobijenu mešavinu. Poslažite ih u pleh i pecite 45 minuta ili dok ne postanu braonkasta. U posebnoj činiji pomešajte sos (ili kečap) i med. Dobijenom smesom premažite krilca, pa vratite u rernu na 260 stepeni na desetak minuta.
Poslužite tople uz prilog po želji .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar