Potrebno :
600 g turskog keksa(petit keks čokoladnim premazom)
Za fil:
1 kg kisele pavlake
250 g šećera
Za dekoraciju:
200 g šlag krema
300 ml kisele vode
ili 500ml slatke pavlake
Priprema:
Fil:
U posudu staviti kiselu pavlaku i šećer, dobro promešati, pa ostaviti da odstoji oko 15 minuta uz povremeno miješanje da se šećer otopi.
Finalni postupak:
Na odgovarajuću tacnu poređati turski keks, premazati s nekoliko kašika fila od kisele pavlake, pa ponovo poreati keks, fil od pavlake, dok se ne utroši sav materijal. Torta treba da ima osam redova keksa i osam slojeva fila.
Umutiti šlag krem s kiselom vodom(ili slatku pavlaku ) i ukrasiti tortu po želji, a zatim ostaviti da odstoji preko noći u frižideru da keks otpusti .
Ohladenu tortu sjeći na kocke ili šnite pa poslužiti .
Prijatno!