četvrtak, 30. studenoga 2017.

Šarlota sa čokoladom i susamom!


Potrebno:
4 jaja
600gr plazma
30g kakao
150gr čokolade
300gr šećera
100gr susama
250gr margarina ili maslaca
1 veliko pakovanje piškota

Priprema:

 Umutiti jaja sa šećerom i staviti na pari da se skuvaju uz stalno miješanje .
Kada se šećer istopi, dodati maslac, čokoladu i kakao.
Sve dobro sjediniti, skloniti sa vatre i dodati mlevenu plazmu i susam (koji ste prethodno propržili u suhoj tavi ).
U okruglom kalupu složiti sa strane piškote, pa zatim na dno. Sipati fil u kalup (moj je 19cm, a vi ako imate manji, biće još višlja) i ostaviti preko noći da se dobro sjedini.
 Izručiti na tacnu. Ja sam stavila još jedan red piškota, a vi ne morate. Ukrasiti po želji.
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar