Potrebno:
8 otkoštenih karabataka
sol i biber
2 kašike maslinovog ulja
Za Nadjev
60 g svijezih krusnih mrvica
60 g ribanog topivog sira
1jaje
3 kašike ribanog parmezana
2 kašike nasjeckanog persina
1 kašika nasjeckane majcine dušice
1 kašika nasjeckanog ruzmarina
1 čehno bijelog luka
1 stručak ruzmarina
kriške limun
so
Priprema
Najprije napravi nadjev tako sto ceš u posudu za miješanje staviti mrvice , oba sira , jaje , peršun , majčinu dušicu , ruzmarin i bijeli luk i izmiješati u jednoličnu masu probajte dali je dovoljno slano pa malo posolite . Sve prekrij i ostavi sa strane do upotrebe .
Meso operi i dobro posuši , pa ako nije otkošteno , odvoji kosti , lagano ga posoli i pobiberi sa svih strana i polozi ga sto mozeš ravnije na dasku za rezanje . Na svaki komad mesa po sredini stavi jednu kašiku nadjeva .Sve fino urolaj i zavezi kuhinjskim koncem na par mjesta . Meso premazi sa malo ulja i poslozi u pekač obložen papirom za pečenje . Sve pospi natrganim sviježim ruzmarinom i peci u ugrijanoj rerni na 220 stupnjeva oko 35 minuta dok sve lijepo ne porumeni i kozica postane hrskava . Peceno meso izvadi iz rerne i pusti da se odmori 10-tak min . Prebaci na servirni tanjur i prelij sa sokom od pečenja koji se skupio na dnu pekača . Sve pospi sa jos malo natrganog ruzmarina , ukrasi kriškama limuna i serviraj uz pečeno ili kuhano povrće i salatu .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar