Potrebno
Za koru:
5 belanaca
5 kašika šećera
5 kašika brašna
1 kesica praška za pecivo
1 šolja (1 dl) ulja
100 g rendane čokolade
Za Fil:
300 ml mlijeka
3 kašike brašna
1 kašika šećera
50 ml mlijeka
Za Karamel:
200 g šećera
200 g putera
Za glazuru :
100 g čokolade
2-3 kašike ulja
1 kašika mlijeka
Priprema:
Za koru :
Umutiti belanca sa šećerom pa dodati prašak za pecivo, brašno, ulje i rendanu čokoladu. Ispeći koru na 200 stepeni 30 minuta.
Za fil: Staviti 300 ml mlijeka da provri, u drugom sudu sastaviti 50 ml mlijeka sa žumancima šećerom i brašnom, zatim sve izmiješano sipati u mlijeku koje vri i skuvati gusto kao puding. Ostaviti sa strane dok ne skuvamo karamel.
Za Karamel:
Na tihoj vatri otopiti šećer, pa dodati puter isečen na kockice i mešati 2-3 minuta, zatim skloniti sa vatre i dodati skuvanom belom filu, mutiti mikserom dok se smese ne sastave.
Koru preliti filom i ostaviti da se ohladi.
Koru preliti filom i ostaviti da se ohladi.
Za glazuru :Na pari istopite čokoladu ,ulje i mlijeko .
Za glazuru možete staviti istopljenu čokoladu ili sta želite .
Ukrasite po želji .
Ohladen kolač sjeći na željene ploške pa poslužiti .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar