četvrtak, 30. studenoga 2017.

Čokoladne -Karamel ploške !


Potrebno
Za koru:
5 belanaca
5 kašika šećera
5 kašika brašna
1 kesica praška za pecivo
1 šolja (1 dl) ulja
100 g rendane čokolade

Za Fil:
300 ml mlijeka
3 kašike brašna
1 kašika šećera
50 ml mlijeka

Za Karamel:
200 g šećera
200 g putera

Za glazuru :
100 g čokolade
2-3 kašike ulja 
1 kašika mlijeka 

Priprema:
Za koru :
Umutiti belanca sa šećerom pa dodati prašak za pecivo, brašno, ulje i rendanu čokoladu. Ispeći koru na 200 stepeni 30 minuta.

Za fil: Staviti 300 ml mlijeka da provri, u drugom sudu sastaviti 50 ml mlijeka sa žumancima šećerom i brašnom, zatim sve izmiješano  sipati u mlijeku koje vri i skuvati gusto kao puding. Ostaviti sa strane dok ne skuvamo karamel.
Za Karamel: 
Na tihoj vatri otopiti šećer, pa dodati puter isečen na kockice i mešati 2-3 minuta, zatim skloniti sa vatre i dodati skuvanom belom filu, mutiti mikserom dok se smese ne sastave.
Koru preliti filom i ostaviti da se ohladi. 
Za glazuru :Na pari istopite čokoladu ,ulje i mlijeko .
Za glazuru  možete staviti   istopljenu čokoladu ili sta želite .
Ukrasite po želji .
Ohladen kolač sjeći na željene ploške pa poslužiti .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar