četvrtak, 30. studenoga 2017.

Napravite ovu prelijepu poslasticu koja se topi u ustima !


Potrebno :
250 g margarina
250 g čokoladnog keksa
1 štangla crne čokolade
200 g bele čokolade
400 g crne mlječne čokolade
30 g kokosovog brašna
50 g mljevenog kikirikija
1 veće pakovanje mančmeloua

Priprema:
 Margarin i crnu čokoladu otopiti na umjerenoj temperaturi uz neprestano miješanje.Zatim dodati izlomljen keks i dobro promešati. Dobijenu smesu sipati u pravougaonu posudu obloženu pek-papirom.
 Izravnati površinu, te ostaviti smjesu da se stegne.
 Na pari otopiti bijelu čokoladu. Dodati kokosovo brašno i kikiriki, pa promešati i sipati preko podloge od   keksa. Zatim krupno iseći mančmelou i poredati preko smjese od biele čokolade.
 Mlečnu čokoladu otopiti na pari, sačekati da se prohladi, pa njome preliti kolač.
 Kolač ostaviti da se malo stegne, a zatim ga iseći na kocke i staviti u frižider da se sasvim stegne.
Ohlađen kolač poslužite i uživajte .
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar