Potrebno:
2 lista oblatne
Za fil:
3 jaja
500 g šećera
250 g margarina
200 g seckanih oraha
200 g suhog grožđa
300 g mljevenog keksa
Za glazuru:
100 g čokolade
2 kašika ulja
Priprema:
U odgovarajućoj posudi penasto umutiti jaja sa 200 g šećera.
U šerpu sipati 300 g šećera i rastopiti ga na umjerenoj temperaturi. U karamel dodati margarin i miješati dok se ne sjedini.
Potom usuti umućena jaja i kuhati smesu dok ne proključa uz stalno miješanje. Skloniti s vatre i umiješati orahe, suho grožđe i mljeveni keks.
Hrapavu stranu prvog lista oblantne premazati dobijenim filom, poravnati i preklopiti drugim listom, glatkom stranom nagore.
Nafilovanu oblatnu pritisnuti nečim težim i ostaviti da se ohladi i stegne.
Otopiti čokoladu sa uljem na pari i preliti oblatnu.
Sačekati da se glazura ohladi pa sjći na željene kocke i poslužiti .
Prijatno vam !
Nema komentara:
Objavi komentar