četvrtak, 30. studenoga 2017.

Prijedlog za ručak :Carski Medaljoni


Potrebno :
2 srednja svinjska filea
12 većih šampinjona
2 kašike senfa
200 g švapskog sira
4 kisela krastavca
200 g slanine
200 g sira trapista
3 jaja
2 deblje kifle
biber
so
ulje

Priprema:
 Svinjske filee iseći na krupnije komade, istanjiti čekićem  za meso, posoliti, pobiberiti i premazati senfom,   pa od njih oblikovati medaljone. Ispeći ih u tavi zajedno sa vrhovima pečuraka.
 Kifle iseći na parčad pa natopiti umućenim jajima i ispržiti na masnoći.
 Slaninu i drške šampinjona iseći na kockice i propržiti na malo ulja.
 U dubljoj posudi sjediniti švapski sir, seckane kisele krastavce, drške šampinjona i slaninu.
 Na pleh poređati prženice pa ih prekriti medaljonima, naneti pripremljeni fil od sira i preklopiti prženim   vrhovima pečuraka. Odgore narendati trapist i staviti u rernu da se zapeče.
 Gotove medaljone poslužiti uz grilovano povrće po želji.
  Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar