četvrtak, 30. studenoga 2017.

Predivna Maroko torta !


Potrebno:
1 l mlijeka
4 pudinga od vanilije
250 g margarina
4 kašike šećera
300 g šećera u prahu
300 g kokosa
300 g petit  keksa
1 kg banana

Za ukrašavanje:
100 g čokolade za kuvanje
4 kašike mlijeka
50 g margarina

Priprema:

 U šerpu sipati 8 dl mlijeka, dodati 4 kašike šećera i ostaviti da proključa.
 Posebno umutiti preostalo mlijeko sa pudingom od vanilije. Dobijenu smjesu sipati u ključalo mlijeko i kuhati   na umjerenoj temperaturi uz neprestano miješanje dok se ne zgusne.
 Posebno umutiti omekšao margarin sa šećerom u prahu. Sjediniti sa ohlađenim pudingom
  i umutiti mikserom. Na kraju u smesu od pudinga dodati izlomljen keks i kokos te dobro   izmiješati.
 Dobijenu smjesu podeliti na tri dijela.
 Banane očistiti i isjeći na kolutove.
 Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje. U njega preručiti prvi deo smjese i ručno   oblikovati koru. Prekriti je kolutovima banana, preko njih od drugog dijela smjese oblikovati koru, zatim   poslagati još jedan red banana i završiti korom. Oblikovanu tortu ostaviti u frižideru da se stegne pa je   izvaditi iz kalupa i preliti glazurom od čokolade (na pari otopiti čokoladu, margarin i malo mlijeka).Ukrasiti po želji 
 Ponovo tortu  vratiti u frižider da se glazura stegne .
 Ohlađenu tortu  rezati na željena parčad pa poslužiti .
 Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar