četvrtak, 30. studenoga 2017.

Ovaj kolač ko god je probao prosto je bio oduševljen :Trileće Kolač!


Potrebno 
 Za koru:
6 jaja
300 grama šećera
200 grama brašna
200 grama griza
prašak za pecivo
1 vanilija šećer
prstohvat soli

Za Zaljev:
1 l slatke pavlake
500 ml mlijeka
150 grama mlijeka u prahu

Za Karamel preliv:
150 grama šećera
30 grama margarina ili maslaca
200 ml slatke pavlake
prstohvat soli

Priprema
Za karamel :


Stavite šećer na srednje jaku vatru da se karameliše. Miješajte stalno, kako bi dobili lijepi smeđi sirup bez grudvica. Sklonite s vatre pa dodajte kašiku margarina, oko 30 g i prstohvat soli.
Onda dodajte toplu slatku pavlaku, vratite na kolo i kuhajte još par minuta dok ne dobijete gustinu pa sklonite da se lagano hladi.

Za koru :
Razdvojiti bjelanjca i žumanjca. Bjelanjca čvrsto umutiti sa prstohvatom soli, pa dodavati vaniliju šećer i kristal šećer uz neprestano mućenje srednjom brzinom.Kad se dobije čvrsti snijeg, dodavati jedno po jedno žumanjce.
Prašak za pecivo, brašno i griz, promiješati te mješajući žicom lagano umutiti sa već umućenim jajima.
Dobijenu smjesu izručiti u četvrtasti pleh pokriven pek papirom. Peći na 220 C oko 30 minuta, tj dok tijesto lijepo ne porumeni.
Pečeno tijesto još toplo izvaditi tj. izvrnuti iz pleha na čistu suhu krpu, pa ga dobro izbockati štapićem za ražnjiće ili čačkalicom.
Za Zaljev :
Umlačiti mlijeko u velikoj šerpi i u njemu rastopiti mlijeko u prahu, pa u to dodati hladnu slatku pavlaku i sve dobro izmiješati.
Sipati oko pola litre dobijene tečnosti u pleh i pažljivo vratiti još topli kolač preko mlijeka, i izbockati ga i sa gornje strane a onda ostatkom mlijeka polako preliti cijeli kolač. Iako izgleda da je mnogo mlijeka, ne sekirajte se sve će to kora upiti. Prohladiti tako zaliven kolač
Zatim prelijte cijeli kolać karamelom .
Gotov kolač dobro ohladite, režite na kocke i uživajte.
Napomena 
Ako niste vješti(iskusni) pripremiti karamel možete koristiti i kupovni .
Prijatno!

Brzo i lako ovo može svako ,jednostavno za napravit :Bonžur Kolač!


Potrebno
 Za koru:
2 jaja
150 g secera
2 dl mlijeka
1 dl ulja
200 g brasna
2 kasike kakaa
pola praska za pecivo

Za fil:
1 l mlijeka
200 g secera
7 kasika griza
2 vanilin secera
100 g kokosa
Priprema
Za fil :
Staviti mlijeko da provri sa secerom i vanilin secerom. Ukuvati griz pa dodati kokos.
Promesati dobro i ohladiti.
Za koru :
 Umutiti jaja sa secerom pa polako kuhačom dodati ostale sastojke za koru.
Pola smjese sipati u pleh pa peci 10 minuta na 200 stepeni. Izvaditi pleh iz rerne pa sipati fil.
Preko fila sipati ostatak smjese . Vratiti pleh u rernu i peci jos 20 minuta.
Napomene  Kolač mozete  preliti  sa topljenom cokoladom ili samo pospite šećerom u prahu .
Ohlađen kolač sjeći na kocke  pa poslužiti .

Prijatno!

Jednostavna Snikers Torta !


Potrebno
Za 3 kore:
12 belanjaka
450 g secera
3 kasike brasna
450 g kikirikija
Za Fil:
12 zumanjaka
200 g secera
125 g margarina
100 g cokolade za kuhanje
4 (od 50 g) snickers cokoladice
100 g mlecne cokolade

Priprema
Za kore :
 Umutiti tri kore od po 4 belanjka, 150 g secera, 1 kasikom brasna i 150 g kikirikija ( sirov kikiriki malo ispeci pa ga iseckati, ja sam u chop chopu ).
 Kore peci na 180 stepeni oko 20 minuta.

 Za fil :
Umutiti 12 zumanjaka sa 200 g secera, pa ih skuhati na pari.
 Posle otprilike desetak minuta kuvanja dodati naizmenicno kockice margarina i cokolade za kuhanje.
 Ukuhati jos malo da se sve lepo sjedini, pa ostaviti da se ohladi.
 4 snickers cokoladice i 100 g mlecne cokolade po vasem izboru, sitno iseckati i dodati malo po malo u   hladan krem uz stalno mesanje.
 Isfilovati dve kore, a na trecu staviti glazuru od cokolade, ili ganache ili cokoladni slag.
Ukrasite po želji .
Torta je preukusna, ima originalni ukus snickers cokoladica.
Ohladite tortu režite na parčad pa poslužite .
Prijatno!

Lagana torta ne previše slatka :Šestica Torta !


Potrebno
Za kore x 3
200 g brašna
70 g gorkog kakaa
200 g šećera
150 ml mlijeka
100 ml ulja
1 jaje
150 ml vruće vode
1 prašak za pecivo
1 Vanilin šećer
 soli
Za kremuod vanilije:
1,5 l mlijeka
120 g šećera
2 Vanilin šećer
4 Pudinga  od vanilije
200 ml vrhnja za šlag
250 g margarina
30 g Lino Lade (bijele)

Za jogurt kremu:
750 ml voćong jogurta (okus jagode)
500 ml vrhnja za šlag
100 g sirnog namaza
4 žlice šećera u prahu
2 kremfixa


Priprema
Za koru :
Brašno, prašak za pecivo , kakao, šećer, sol, vanilin šećer sjediniti te postepeno dodati u smjesu od jaja, mlijeka, ulja. Na kraju dodati vruću vodu i sve dobro izmiksati.
Smjesu izliti u pleh od pećnice prekriven papirom za pečenje i staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 20 minuta (provjeriti čačkalicom).
Pečeni koru izvaditi iz pleha , ostaviti da se ohladi.
Postupak ponoviti još dva puta.

Za kremu od vanilije : 1200 ml mlijeka staviti kuhati, a u preostalo umutiti pudig,brašno, šećer i vanili šećer.
Kada mlijeko poče kuhati umiješati pudig i skuhati gustu kremu. U toplu kremu umiksati margarin i lino ladu.
Za jogurt kremu : U dulju posudu izliti vrhnje za šlag, dodato kremfix te postepeo dodavati voćni jogurt i a kraju sirni namaz. Sve zajedno izmiksati u čvrstu kremu.

Slaganje:
1kora
dio vanilin kreme
dio jogurt kreme
2kora
dio  vailin kreme
dio jogurt kreme
3kora
Tortu ukrasiti po želji šlagom ili čime želite . 
Dobro je ohladiti pa poslužiti .
Prijatno!

Tako mirisna i fina starinska Štrudla sa cimetom i grožđicama !


Potrebno :
375 ml mlijeka
250 ml tople vode
14 g suhog ili 40 g svežeg kvasca
3 velika jaja
75 g šećera ( ko voli slatko može i više )
75 g putera
150 g suhog grožđa
1 kg i 200 g brašna
pola kašičice soli
30 ml mlijeka
Za posip:
100 g šećera
25 do 30 g ili po ukusu, cimeta
1 kesica vanilinog šećera

i još:
1 do 2 kašike otopljenog putera

Priprema:
 Staviti mlijeko da se zagrije, ali ne mora da provri. Skloniti sa ringle, dodati šećer i puter i mešati da se šećer i puter otope, dodati suho grožđe i kad je mlako, dodati jaja i umutiti sve zajedno.
U međuvremenu, zagrejati vodu da je topla i dodati kašičicu šećera i kvasac,promešati i ostaviti da se kvasac podigne.
 U vanglicu prosejati brašno i dodati so,izmešati sve zajedno.
Dodati nadošli kvasac i jaja sa mlijekom i suhim grožđem i zamesiti tiesto, ručno ili mikserom sa spiralnim nastavcima, oko desetak minuta.
Tijesto mora da bude meko i vrlo malo lepljivo za ruke.
Pobrašniti vrlo blago radnu površinu i premesiti tijesto .
Oblikovati tijesto u kuglu, premazati sa vrlo malo ulja, pokriti sa mokrom krpom i ostaviti na toplom mestu da se tijesto udvostruči. Od zavisnosti od toplote vaše kunhinje, može da bude sat do sat i po, pre nego što se testo podigne.
Dok se tijesto diže pripremite posip. Izmešati vanilin šećer, šećer i cimet i ostaviti sa strane.
 Naraslo tiesto isipati na radnu površinu, koju ste posuli sa gustinom i rastanjiti tiesto na pravougaonik 1.5cm debljine. Da vam bude lakše, podelite tijesto na polovinu, jer od ove količine treba da dobijete dvije štrudle . ( jednu možete da zamrznete kad se dobro ohladi, a prethodno je isecite na šnite pa vadite po potrebi za doručak )
 Rastanjeno tijesto blago premazati sa mlekom svuda po površini, i posuti sa pripremljenim posipom. Ako pravite tri vekne, posip podel na  tri dijela.Biće vam mnogo bolje da napravite dve ili tri manje štrudlice, mnogo bolje će se ispeći.
 Kalup je 32cm X 8cm, koji ćete blago premazati sa hladnim puterom ..
Ostaviti još pola sata da naraste još jednom.
Premazati sa umućenim žumancetom,pomešanim sa malo mleka i peći je u prethodno zagrejanoj rerni na 175°C oko 45 minuta ili dok vam lepo ne porumeni.
Izvaditi vrlo kratko u kalupu, okrenuti na stranu i istresti štrudlu. Premazati sa otopljenim puterom i ostaviti da se dobro ohladi pre nego što počnete da sečete.
Prijatno!

Nezaboravna torta:Prva ljubav !


Potrebno
Za kore:
16 bjelanaca
16 kašika šećera
200 g mlevenih oraha
200 g mlevenih lješnika
4 kašike mljevene plazme
Za Fil:
16 žumanaca
200 g šećera
250 g maslaca
125 g margarina
200 g šećera u prahu
200 g crne čokolade

I još treba:
200 g šećera za posip 
200 g šlag krema
100 g krupno seckanih lješnika
Priprema
Za koru :
Izmiksati 4 bjelanca sa 4 kaške šećera u gust šam. Dodati mlevene orahe (50 g), lešnik(50 g) i plazmu (1 kašika). Lagano kuhačom  promiješati da se smjesa izjednači. Sipati u okrugli kalup prečnika 28 cm u koji smo prethodno stavili papir za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 12-13 minuta ili zavisno od vaše rerne. Na isti način ispeći još tri kore .
Za kremu:
Žumanca izmiksati sa šećerom zatim ih kuvati na laganoj vatri uz neprestano mešanje ili na pari. Skuvani fil ohladiti zatim mu dodati maslac i margarin koje smo prethodno dobro izmiksali sa šećerom u prahu. Fil podeliti na dva dela. U jedan deo dodati čokoladu koju smo prethodno istopili.

Istopiti šećer za posip  u zlatno žutu boju zatim izručiti u pleh u koji smo prethodno stavili papir za pečenje. Ostaviti da se stegne i ohladi zatim ga samljeti. Šlag krem umutiti sa hladim mlijekom prema uputstvu sa vrećice .
Filovati kore tako što na prvu nanesete žuti fil, zatim čokoladni, pa šlag, mleveni grilijaš i sjeckane lješnike. Staviti drugu koru i ponoviti postupak filovanja, kao i sa preostale dve kore. Na kraju tortu dekorisati šlagom koji je preostao kao i usitnjenim šećerom .
Tortu dobro ohladiti pa sjeći na parčad i poslužiti .
Uživajte u ovoj zaista prelepoj torti .
Prijatno!

Jako fin kolač :Bijeli čokoladni san!


Potrebno
Za koru :
200 gr badema
150 gr secera
2 veca ili 3 manja jaja
1 narandza (sitno naribana kora)
1 kasika kakaa

Za Kremu :
200 gr bijele cokolade
3 zumanjka
4 dl slatkog vrhnja

Za ukrasiti tortu
100 gr jagoda
100 gr borovnica ili voce po zelji
50-100 gr bijele cokolade ribane
Priprema
Za koru :
Za podlogu sameljite bademe ne jako sitno.
Pjenasto izmiksajte jaja i secer,dodajte samljevene bademe,kakao i ribanu koricu narandze.Kuhačom sve lagano spojite .
 Uzmite modlu promjera 24cm,podmazite i stavite papir na dno! Ulijte smjesu,lagano poravnajte i stavite u prethodno zagrijanu pecnicu na 180’.
Pecite ca.25 min.,ovisno od vase pecnice.Pečenu koru stavite da se ohladi 

Za kremu otopite bijelu čokoladu na pari .
U manju šerpicu stavite žumanjke i 1dl slatkog vrhnja(od onih 4 dl odvojite 1 dl).Sjedinite i zakuhajte na laaaaganoj vatri uz stalno mješanje dok vam se krema ne počne zgusnjavati.Jako je bitno da se stalno mjesa.Sklonite sa vatre nek se malo hladne i u to dodajte istopljenu čokoladu.Sve dobro sjedinite i ostavite da se ohladi!
 Od preostala 3 dl slatkog vrhnja umutite slag u finu kremu.Umuceno slatko vrhnje sjedinite sa prohladjenom kremom od čokolade.Mjesajte lagano kuhačom  dok se sve ne izjednači i ne dobijete finu pjenastu,srednje gustu kremu!

Ohladjenu koru  postavite na tacnu za posluživanje i stavite obruc od modle oko nje .Na koru  istresite kremu i lagano je poravnajte.
Sve to ohladite dobro u frizideru da se krema  stisne . Pred posluzivanje  skinite obruč pospite naribanu bijelu cokoladu po povrsini i poslazite voce u krug,u sredini ostavite da se vidi naribana cokolada.
Napomena Ovaj kolač je lagan i ne presladak 
Ako želite slađi kolač u kremu možete dodati šećera u prahu .Iako nevolite voće ukrasite po svojoj  želji .
Uživajte i prijatno!

Prekrasan rolat gotov za samo 20 min :Mini fantazija rolat !


Potrebno 
Za tamni dio :
 300 g mljevenog keksa
 250 ml mlijeka
 100 g šećera u prahu
 2  kašike kakaa
 1 jaje
Za bijeli dio :
 250 g margarina/maslaca
 200 g kokosovog brašna
 150 g šećera u prahu
I još:
 3 banane
 1  kašika soka od limuna
Priprema:
Za tamni dio 
U posudi izmiješati mljeveni keks, šećer u prahu i kakao.
Dodati mlijeko i jaje koje smo umutili viljuškom na pari , te izmiješati da se dobije kompaktna smjesa.
Za bijeli dio :
U drugoj posudi dobro izmiješati margarin sobne temperature sa šećerom u prahu.
Postepeno dodavati kokosovo brašno i miješati da se sve fino poveže.
Na veći komad prozirne folije istresti tamni nadjev, pokriti drugim komadom folije, pa ga oklagijom stanjiti u pravougaonu koru.
Skinuti foliju s jedne strane, pa na rastanjeni tamni dio  istresti bijeli dio . Opet pokriti folijom i oklagijom stanjiti da se nadjevi spoje.
Banane oguliti i premazati ih limunovim sokom.
Skinuti foliju sa bijelog nadjeva, po sredini poredati banane, pa zarolati.
Rolat staviti na hlađenje zajedno sa folijom koja je bila sa donje strane.
Ohlađen rolat cijecite na željene kriške pa poslužite .
Prijatno !


Čokoladna šuškava torta !


Potrebno
Za Koru:
 8 belanaka
 350 gr šećera
200 gr mljevenih oraha
Za Fil:
 8 žumanaka
 8 kašika šećera
 20 gr brašna
 200 gr putera
 80 gr crne čokolade
 1 kašičica nes-kafe (prah)
Za ganaš:
 100 gr slatke pavlake 
 100 gr čokolade
Priprema:
Za koru :
Rernu uključiti na 250°C.
Belanke dobro umutiti sa šećerom koji treba dodati iz par puta. U umućen sneg od belanjak dodati orahe i polagano mešajući kuhačom  sjediniti da se masa ujednači.
Sipati u pleh od rerne (moj je 40×40 cm) koji je predhodno obložen pek papirom. Ubaciti pleh u rernu zagrejanu na 250°C i odmah temperaturu smanjiti na 180°C, posle 10 minuta smanjiti na 150° i peći još 30 minuta, pa smanjiti na 100° i peći još 15 minuta (ukupno 55 minuta).
Pečenu koru kratko prohladiti u rerni sa odškrinutim vratima, pa izvaditi sa sve papirom na dasku da se potpuno ohladi.

Za fil umutiti žumanaca sa šećerom i brašnom i kuvati na pari da se zgusne
Kada je fil dovoljno gust, skloniti sa vatre, dodati nes-kafu i čokoladu, promešati i ostaviti da se fil prohladi.
U fil ohladjen na sobnoj temperaturu dodati umućeni puter. Sve zajedno dobro promešati i filovati kore.
Veliku koru podeliti na četiri dela i filovati ih kremom. Poslednju koru samo tanko odozgo premazati filom, a celu tortu okolo bogato namazati.
Napraviti ganaš od čokolade i slatke pavlake i dok je polutečan preliti po torti. Neka slobodno curi niz tortu, meni tako baš primamljivo izgleda.
Dekorisati po želji – ja sam šarala domaćim karamelom i pobacala po torti sitnije čokoladne kapljice.
Torta je bomba – fino hrskava, bogata, a šušti i pršti pod zubima dok se jede. Izuzetno je ukusna, prilično jaka i svakako je torta koja se dugo pamti…
Dobila sam manju torticu dimenzija 20×20 cm (što približno odgovara okruglom kalupu prečnika 23 cm).
Za veliku duplirajte sastojke i pecite 2 velike kore, pa svaku podelite na pola da dobijete četiri manje .
Uživajte i prijatno!

srijeda, 29. studenoga 2017.

Kanadski nepečeni kolač:Nanaimo Bars!


Podloga
125g maslaca 
1/3 šoljice šećera
5 kašika  kakao u prahu 
1 jaje
6-10 komada obicnih keksa
1/2 šoljice badema
2/3 šoljice kokosovo brasno
Krema
200g maslac (neslani)
1/2 šoljice slatko vrhnje
2 kašike  puding od vanilije (prah)
2 i pol šoljice secer u prahu
1-2 kašika vanilija ekstrakt ili sjemenke
Za čokoladni sloj 
150g tamne cokolade
50g maslac
Priprema
Za podlogu :
 U manji lonac dodati maslac, secer i kakao i na najnizu temperaturu lagano otopiti uz mijesanje. Nesmije kuhati!
dok se sve rastopilo i masa je postala glatka skloniti .
 U vecu zdjelu dodati jaje i umutiti ga.
Sada polako dodavati otopljenu vrucu smjesu u jaje. uz stalno mijesanje.
Dakle cokoladna smjesa dodaje se polako, da curi u umuceno jaje koje non stop mijesate. Pri spoju vruce cokolade i jaja, smjesa ce postati gusta.
Za one koji se boje nepecenih kolaca sa jajima; tokom dodavanja vruce smjese kakaa i maslaca, jaje ce se “skuhati” sto i pridonosi zgusnjavanju kreme, zato bez straha, nema sirovih jaja ?
 Dodati mljevene obicne kekse. Moze biti krupno ili fino mljeveno, zavisi ako želite podlogu kolaca malo vise hrskavu.
 Dodati mljevene bademe ili sitno istučene .
 Umijesati kokosovo brasno.
 Sve zajedno promijesati u jednolicnu smjesu, Biti ce jako gusto kao tijesto 
 U dublju tavu ili kalup sa obručom  ( moja je velicine 22cmx22cm ) , staviti masni papir, nije obavezno ali je lakse kasnije za rezanje, mozete cijeli kolač izvaditi u komadu.
Dodati smjesu i dobro pritisnuti i izravnati.
Za kremu :
 Dodati sve sastojke za kremu u vecu zdjelu i izmiksati u finu kremu.
U originalnom receptu pise 2 kašike vanilija pudinga u prahu.a mozete umjesto toga samo aromu vanilije bilo koju verziju kao kapucino od vanilije ili tako nesto .
 Smjesu dodati na podlogu kolaca i jednoliko razmazati.
Za glazuru :
 Otopiti zajedno cokoladu i maslac, ostaviti da se ohladi i onda preliti preko kreme.
Odmah staviti u hladnjak da se krema i cokoladni preliv malo skruti.
 Narezite na kvadratne ili duguljaste ploške. Napomena :
 Ako čokoladni sloj puca prilikom rezanja ostavite da odstoji  oko pola sata na sobnoj temperaturi  pa   onda narežite.
 Prijatno!

Jednostavna Čokoladna pita sa jogurtom !


Potrebno :
7 jaja
325 g brašna
 50g kakaa u prahu
200 g maslaca ili margarina
280g šećera
500g svježeg sira
500g jogurta
3 vrećice praška za puding od čokolade
1 prašak za pecivo

Priprema:
 Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.Od 280g brašna,kakaa,maslaca,100g šećera i 1 jajeta i 2 kašike  hladne vode zamijesite tijesto.Mijesite ga dok grudice ne nestanu.Od toga 3/4 tijesta razvaljajte i stavite u tepsiju(oko 30*20 cm) obloženu pek papirom.Dignite rub sa strane.
Za nadjev pomiješajte sir,jogurt,prašak za puding,prašak za pecivo i 120 g šećera.Umiješajte 6 jaja,stavite na tijesto u limu i zagladite.Preostali šećer i brašno dodajte preostalom tijestu te zamijesite mrvice.Pospite mrvice po nadjevu i pecite oko 50-60 minuta.Nakon 30 minuta pečenja prekrijte pitu alu-folijom.Kolač izvadite iz pećnice i ohladite ga prije rezanja.Po želji pospite šećerom u prahu.
Prijatno !

Doživite pravo oduševljenje uz :Čokoladni -keks-pekmez cake!


Potrebno:
6 jaja
8 kašika brašna
6 kašika šećera
12 kašika pekmeza od šljiva
6  mljevenog keksa
1 prašak za pecivo
4 kašike  kakaa
malo ulja i malo maslaca

I još:
200 g čokolade za kuhanje
maslac
Priprema:
Umutite bjelanjke. U posudu pomijesajte sastojke, tj brasno, secer, mljevene kekse, zumanjke, pekmez od sljiva, prasak za pecivo malo ulja i umucene bjelanjke. Stavite na papir za pecenje i na 180 zapecite dok ne porumeni. Kad je peceno prelit cokoladom rastopljenom na malo maslaca, ili ulja, i odma izrezat tako da malo cokolade kapa sa svih strana.Kolač ohladiti pa poslužiti .
Prijatno!

Uživaćete u svakom zalogaju :Kolač La Cremoso !


Potrebno
Za koru :
4 jaja
8 kašika šećera
5 kašika ulja
6 kašikaa mlijeka
6 kašika brašna
3 kašika kakaa
pola vrećice praška za pecivo
prstohvat soli
250 g krem sira + 2 kašike šećera

Za kremu1:
1 vrećica vanilija puding
6 kašika šećera
4 dl mlijeka
2 dl vrhnja za šlag

Za glazuru /preliv  1:
100 g čokolade za kuhanje
0.5 dl vrhnja za šlag

Za kremu 2:
1 vrećica  puding s okusom slatkog vrhnja
6 kašika šećera
4 dl mlijeka
2 dl vrhnja za šlag

Za glazuru  2:
100 g čokolade za kuhanje
0.5 dl vrhnja za šlag
Priprema
Za koru :
Razdvojiti žumanjke i bjelanjke, te od bjelanjaka i prstohvata soli umutiti čvrsti snijeg. Postupno dodavati žumanjke i šećer neprestano miksajući. Na isti način dodati i ulje. U posudicu prosijati brašno, kakao i prašak za pecivo. Uzeti žicu od kolača i u smjesu postupno i naizmjenice dodavati smjesu sa brašnom i mlijeko, te polako miješati dok se smjesa ne ujednači. Sirni namaz i šećer skupa malo izmješati. Pećnicu zagrijati na 180 C. U namaštenu i pobrašnjenu tepsiju dimenzija 34×24 cm izlijevati pola količine smjese, te zapeći 10 min u pećnici. nakon 10 min izvaditi , premazati sirom, preliti ostatkom  smjese i peći do kraja. Koru  ohladiti.
Za Kremu 1:
Razmutit puding i šećer u 1dl mlijeka, a ostala 3 dl stavit na vatru. Puding skuhati u mlijeku i ohladiti. Slatko vrhnje umutiti u šlag i dodati ohlađeni puding, koji također prije dodavanja malo izmutiti mikserom. Kremu nanijeti na ohlađenu koru .
Za Glazuru 1:
Čokoladu otopiti na pari i dodati pola decilitra tekućeg vrhnja za šlag, promješajte i prelijte po kremi. Staviti kolač u hladnjak da se glazura stegne prije nanošenja 2. kreme.
Za Kremu 2:
Razmutit puding i šećer u 1dl mlijeka, a ostala 3 dl stavit na vatru. Puding skuhati u mlijeku i ohladiti. Slatko vrhnje umutiti u šlag i dodati ohlađeni puding, koji također prije dodavanja malo izmutiti mikserom. Kremu nanesite na ohlađenu glazuru 1.
Za Glazuru 2:
Čokoladu otopiti na pari i dodati pola decilitra tekućeg vrhnja za šlag, promješajte i prelijte po kremi 2.

Kolač dobro ohladiti. Možda se čini komplicirano dijeliti slatko vrhnje, ali na kraju sve skupa iznosi 5 dl ili 0.5 l. Nadam se vam se sviđa.
Uživajte prijatno!