četvrtak, 30. studenoga 2017.

Nezaboravna torta:Prva ljubav !


Potrebno
Za kore:
16 bjelanaca
16 kašika šećera
200 g mlevenih oraha
200 g mlevenih lješnika
4 kašike mljevene plazme
Za Fil:
16 žumanaca
200 g šećera
250 g maslaca
125 g margarina
200 g šećera u prahu
200 g crne čokolade

I još treba:
200 g šećera za posip 
200 g šlag krema
100 g krupno seckanih lješnika
Priprema
Za koru :
Izmiksati 4 bjelanca sa 4 kaške šećera u gust šam. Dodati mlevene orahe (50 g), lešnik(50 g) i plazmu (1 kašika). Lagano kuhačom  promiješati da se smjesa izjednači. Sipati u okrugli kalup prečnika 28 cm u koji smo prethodno stavili papir za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 12-13 minuta ili zavisno od vaše rerne. Na isti način ispeći još tri kore .
Za kremu:
Žumanca izmiksati sa šećerom zatim ih kuvati na laganoj vatri uz neprestano mešanje ili na pari. Skuvani fil ohladiti zatim mu dodati maslac i margarin koje smo prethodno dobro izmiksali sa šećerom u prahu. Fil podeliti na dva dela. U jedan deo dodati čokoladu koju smo prethodno istopili.

Istopiti šećer za posip  u zlatno žutu boju zatim izručiti u pleh u koji smo prethodno stavili papir za pečenje. Ostaviti da se stegne i ohladi zatim ga samljeti. Šlag krem umutiti sa hladim mlijekom prema uputstvu sa vrećice .
Filovati kore tako što na prvu nanesete žuti fil, zatim čokoladni, pa šlag, mleveni grilijaš i sjeckane lješnike. Staviti drugu koru i ponoviti postupak filovanja, kao i sa preostale dve kore. Na kraju tortu dekorisati šlagom koji je preostao kao i usitnjenim šećerom .
Tortu dobro ohladiti pa sjeći na parčad i poslužiti .
Uživajte u ovoj zaista prelepoj torti .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar