četvrtak, 30. studenoga 2017.

Jako fin kolač :Bijeli čokoladni san!


Potrebno
Za koru :
200 gr badema
150 gr secera
2 veca ili 3 manja jaja
1 narandza (sitno naribana kora)
1 kasika kakaa

Za Kremu :
200 gr bijele cokolade
3 zumanjka
4 dl slatkog vrhnja

Za ukrasiti tortu
100 gr jagoda
100 gr borovnica ili voce po zelji
50-100 gr bijele cokolade ribane
Priprema
Za koru :
Za podlogu sameljite bademe ne jako sitno.
Pjenasto izmiksajte jaja i secer,dodajte samljevene bademe,kakao i ribanu koricu narandze.Kuhačom sve lagano spojite .
 Uzmite modlu promjera 24cm,podmazite i stavite papir na dno! Ulijte smjesu,lagano poravnajte i stavite u prethodno zagrijanu pecnicu na 180’.
Pecite ca.25 min.,ovisno od vase pecnice.Pečenu koru stavite da se ohladi 

Za kremu otopite bijelu čokoladu na pari .
U manju šerpicu stavite žumanjke i 1dl slatkog vrhnja(od onih 4 dl odvojite 1 dl).Sjedinite i zakuhajte na laaaaganoj vatri uz stalno mješanje dok vam se krema ne počne zgusnjavati.Jako je bitno da se stalno mjesa.Sklonite sa vatre nek se malo hladne i u to dodajte istopljenu čokoladu.Sve dobro sjedinite i ostavite da se ohladi!
 Od preostala 3 dl slatkog vrhnja umutite slag u finu kremu.Umuceno slatko vrhnje sjedinite sa prohladjenom kremom od čokolade.Mjesajte lagano kuhačom  dok se sve ne izjednači i ne dobijete finu pjenastu,srednje gustu kremu!

Ohladjenu koru  postavite na tacnu za posluživanje i stavite obruc od modle oko nje .Na koru  istresite kremu i lagano je poravnajte.
Sve to ohladite dobro u frizideru da se krema  stisne . Pred posluzivanje  skinite obruč pospite naribanu bijelu cokoladu po povrsini i poslazite voce u krug,u sredini ostavite da se vidi naribana cokolada.
Napomena Ovaj kolač je lagan i ne presladak 
Ako želite slađi kolač u kremu možete dodati šećera u prahu .Iako nevolite voće ukrasite po svojoj  želji .
Uživajte i prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar