Potrebno
Za 3 kore:
12 belanjaka
450 g secera
3 kasike brasna
450 g kikirikija
Za Fil:
12 zumanjaka
200 g secera
125 g margarina
100 g cokolade za kuhanje
4 (od 50 g) snickers cokoladice
100 g mlecne cokolade
Priprema
Za kore :
Umutiti tri kore od po 4 belanjka, 150 g secera, 1 kasikom brasna i 150 g kikirikija ( sirov kikiriki malo ispeci pa ga iseckati, ja sam u chop chopu ).
Kore peci na 180 stepeni oko 20 minuta.
Za fil :
Umutiti 12 zumanjaka sa 200 g secera, pa ih skuhati na pari.
Posle otprilike desetak minuta kuvanja dodati naizmenicno kockice margarina i cokolade za kuhanje.
Ukuhati jos malo da se sve lepo sjedini, pa ostaviti da se ohladi.
4 snickers cokoladice i 100 g mlecne cokolade po vasem izboru, sitno iseckati i dodati malo po malo u hladan krem uz stalno mesanje.
Isfilovati dve kore, a na trecu staviti glazuru od cokolade, ili ganache ili cokoladni slag.
Ukrasite po želji .
Torta je preukusna, ima originalni ukus snickers cokoladica.
Ohladite tortu režite na parčad pa poslužite .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar