četvrtak, 30. studenoga 2017.

Lagana torta ne previše slatka :Šestica Torta !


Potrebno
Za kore x 3
200 g brašna
70 g gorkog kakaa
200 g šećera
150 ml mlijeka
100 ml ulja
1 jaje
150 ml vruće vode
1 prašak za pecivo
1 Vanilin šećer
 soli
Za kremuod vanilije:
1,5 l mlijeka
120 g šećera
2 Vanilin šećer
4 Pudinga  od vanilije
200 ml vrhnja za šlag
250 g margarina
30 g Lino Lade (bijele)

Za jogurt kremu:
750 ml voćong jogurta (okus jagode)
500 ml vrhnja za šlag
100 g sirnog namaza
4 žlice šećera u prahu
2 kremfixa


Priprema
Za koru :
Brašno, prašak za pecivo , kakao, šećer, sol, vanilin šećer sjediniti te postepeno dodati u smjesu od jaja, mlijeka, ulja. Na kraju dodati vruću vodu i sve dobro izmiksati.
Smjesu izliti u pleh od pećnice prekriven papirom za pečenje i staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 20 minuta (provjeriti čačkalicom).
Pečeni koru izvaditi iz pleha , ostaviti da se ohladi.
Postupak ponoviti još dva puta.

Za kremu od vanilije : 1200 ml mlijeka staviti kuhati, a u preostalo umutiti pudig,brašno, šećer i vanili šećer.
Kada mlijeko poče kuhati umiješati pudig i skuhati gustu kremu. U toplu kremu umiksati margarin i lino ladu.
Za jogurt kremu : U dulju posudu izliti vrhnje za šlag, dodato kremfix te postepeo dodavati voćni jogurt i a kraju sirni namaz. Sve zajedno izmiksati u čvrstu kremu.

Slaganje:
1kora
dio vanilin kreme
dio jogurt kreme
2kora
dio  vailin kreme
dio jogurt kreme
3kora
Tortu ukrasiti po želji šlagom ili čime želite . 
Dobro je ohladiti pa poslužiti .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar