srijeda, 29. studenoga 2017.

Uživaćete u svakom zalogaju :Kolač La Cremoso !


Potrebno
Za koru :
4 jaja
8 kašika šećera
5 kašika ulja
6 kašikaa mlijeka
6 kašika brašna
3 kašika kakaa
pola vrećice praška za pecivo
prstohvat soli
250 g krem sira + 2 kašike šećera

Za kremu1:
1 vrećica vanilija puding
6 kašika šećera
4 dl mlijeka
2 dl vrhnja za šlag

Za glazuru /preliv  1:
100 g čokolade za kuhanje
0.5 dl vrhnja za šlag

Za kremu 2:
1 vrećica  puding s okusom slatkog vrhnja
6 kašika šećera
4 dl mlijeka
2 dl vrhnja za šlag

Za glazuru  2:
100 g čokolade za kuhanje
0.5 dl vrhnja za šlag
Priprema
Za koru :
Razdvojiti žumanjke i bjelanjke, te od bjelanjaka i prstohvata soli umutiti čvrsti snijeg. Postupno dodavati žumanjke i šećer neprestano miksajući. Na isti način dodati i ulje. U posudicu prosijati brašno, kakao i prašak za pecivo. Uzeti žicu od kolača i u smjesu postupno i naizmjenice dodavati smjesu sa brašnom i mlijeko, te polako miješati dok se smjesa ne ujednači. Sirni namaz i šećer skupa malo izmješati. Pećnicu zagrijati na 180 C. U namaštenu i pobrašnjenu tepsiju dimenzija 34×24 cm izlijevati pola količine smjese, te zapeći 10 min u pećnici. nakon 10 min izvaditi , premazati sirom, preliti ostatkom  smjese i peći do kraja. Koru  ohladiti.
Za Kremu 1:
Razmutit puding i šećer u 1dl mlijeka, a ostala 3 dl stavit na vatru. Puding skuhati u mlijeku i ohladiti. Slatko vrhnje umutiti u šlag i dodati ohlađeni puding, koji također prije dodavanja malo izmutiti mikserom. Kremu nanijeti na ohlađenu koru .
Za Glazuru 1:
Čokoladu otopiti na pari i dodati pola decilitra tekućeg vrhnja za šlag, promješajte i prelijte po kremi. Staviti kolač u hladnjak da se glazura stegne prije nanošenja 2. kreme.
Za Kremu 2:
Razmutit puding i šećer u 1dl mlijeka, a ostala 3 dl stavit na vatru. Puding skuhati u mlijeku i ohladiti. Slatko vrhnje umutiti u šlag i dodati ohlađeni puding, koji također prije dodavanja malo izmutiti mikserom. Kremu nanesite na ohlađenu glazuru 1.
Za Glazuru 2:
Čokoladu otopiti na pari i dodati pola decilitra tekućeg vrhnja za šlag, promješajte i prelijte po kremi 2.

Kolač dobro ohladiti. Možda se čini komplicirano dijeliti slatko vrhnje, ali na kraju sve skupa iznosi 5 dl ili 0.5 l. Nadam se vam se sviđa.
Uživajte prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar