srijeda, 29. studenoga 2017.

E sa ovim kolačem morate biti oduševljeni : Kremasti kolač sa orasima !


Potrebno
Za Koru:
6 belanaca
6 kašika šećera
4 kašike prezle ( mrvice )
4 kašike mlevenih oraha
1 kašika brašna
1 prašak za pecivo
+ 300 gr seckanih oraha 
 200 gr eurokrema
Za Fil:
6 žumanaca
6 kašika šećera
6 kašika mlijeka
500 ml slatke pavlake
I  Još:
2 – 3 kašike neskvika
150 ml mlijeka
18 komada petit keksa ( možda koji više ili manje )
malo čokolade za dekoraciju ili šta želite 
Priprema:
Uključiti rernu na 180 stepeni.
Za koru :
Ulupati penasto belanca, pa dodati šećer i nastaviti mućenje dok se ne dobije čvrsti šaum ..
Zatim dodati orahe, prezlu, brašno i prašak za pecivo te sjediniti varjačom sa bjelancima .
Obložen pleh 30 x 20 cm posuti orasima i istresti celu smesu za koru, rasporediti polako preko oraha.
Peći 15 – 20 minuta zavisno od rerne.
Ostaviti da se kora prohladi par minuta, pa polako okrenuti i skinuti papir.

Na toplu koru naneti eurokrem i razmazati preko oraha.

Ulupati žumanca sa šećerom da pobijele pa dodati mlijeko i staviti na paru
Kuvati 15 minuta uz stalno miješanje .
Skloniti i potpuno ohladiti.
Umutiti  slatku pavlaku pa je dodati ohladjenom filu.
Na koru staviti pola fila, pa red petit keksa umočenog u mlijeko sa neskvikom, mada može i samo mlijeko.
Sačekati da keks upije mllijeko pa naneti ostatak krema.
Ukrasite rendanom čokoladom .
Ohladiti kolač pa poslužiti.
Prijatno.

Nema komentara:

Objavi komentar