Potrebno
Za kore x2:
Za kore x2:
6 bjelanaca
6 kašika šećera
6 žumanaca
6 kašika mljevenih oraha
6 kašika mljevenih lješnika
Za fil :
450 gr šećera
5 celih jaja
1 vanila
1 mala šoljica mlijeka
500 gr putera
200 gr čokolade
Za dekoraciju
200 gr proprženih četvrtina oraha
200 gr čokolade
100 gr putera
Priprema:
Za koru :
- Umutiti bjelanca u sneg, dodati postepeno ostale sastojke i ispeći koru na papiru za pečenje u plehu od rerne. Rerna da bude zagrijana na 180 stepeni nekh 10 -15 min zavisno od rerne .Isto uraditi i sa drugom korom. Potom ih preseći po širini i napraviti 4 kore.
- Za fil:
- Od šećera, jaja, vanile i mleka skuvati na pari smjesu , pa u topao fil dodati puter i kockice čokolade.
- Nafilovati tortu totalno.
- Propržene četvrtine oraha poredjati po torti, na redove u dva dela (kao na slici) da bi se kasnije torta lakše sekla i da bi svako parče dobilo orahe.
Čokoladu i puter zagrejati, lepo sjediniti i bukvalno zaliti preko oraha i da curi niz tortu.
- Tortu ohladiti u frižideru pa poslužiti .
- Prijatno !