nedjelja, 5. studenoga 2017.

Kremasta i čokoladna :Kraljevska torta

   

Potrebno
   Za kore x2:
    6 bjelanaca
    6 kašika šećera
    6 žumanaca
    6 kašika mljevenih oraha
    6 kašika mljevenih lješnika

     Za fil :
     450 gr šećera
     5 celih jaja
     1 vanila
     1 mala šoljica mlijeka
     500 gr putera
     200 gr čokolade

      Za dekoraciju 
      200 gr proprženih četvrtina oraha
      200 gr čokolade
      100 gr putera

      Priprema:
      Za koru :
    Umutiti bjelanca u sneg, dodati postepeno ostale sastojke i ispeći koru na papiru za pečenje u plehu od rerne. Rerna da bude zagrijana na 180 stepeni nekh 10 -15 min zavisno od rerne .Isto uraditi i sa drugom korom. Potom ih preseći po širini i napraviti 4 kore.
      Za  fil:
      Od šećera, jaja, vanile i mleka skuvati na pari smjesu , pa u topao  fil dodati puter i kockice čokolade.
    Nafilovati tortu totalno.
    Propržene četvrtine oraha poredjati po torti, na redove u dva dela (kao na slici) da bi se kasnije torta lakše sekla i da bi svako parče dobilo orahe.
    Čokoladu i puter zagrejati, lepo sjediniti i bukvalno zaliti preko oraha i da curi niz tortu.
    Tortu ohladiti u frižideru  pa poslužiti .
    Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar