Potrebno:
5 jaja
150gr. brasna
2 praska za pecivo
375gr. izrendanih tikvica
1 veliki luk
50-70gr. gljiva
1 mrkva
200gr. friske slanine ili sunka
1 soljica cheddar sira ili drugi topljivi
60ml. ulja
sol,biber,vegeta
malo sitno sjeckanog peršuna
Priprema:
Tikvice izrendajte i ostavite da odstoje.Mrkvu ogulite i izrendajte.
U meduvremenu u tavi przite sitno sjecaknu slaninu ili sunku dok ne postane hrskava.Ocijedite od ulja.
U istoj tavi przite sitno sjeckani luk i sitno sjeckane gljive.Pomijesajte slaninu i povrce zajedno.
U zdjelu izmiksajte ili izmjesajte jaja zatim dodavajte postepeno brasno pomijesano sa praskom za pecivo.
Ocijedite tikvice od tekucine.
U smjesu jaja i brasna dodajte ocijedene tikvice,smjesu sa slanininom i povrcem,mrkvu,cheddar sir ili drugi topljivi,ulje,sol,biber, vegetu i peršun .
U pouljeni pleh za hljeb istresite smjesu i pecite u zagrijanoj pecnici na 190C oko 35min. ili dok fino ne dobije braon boju.
Tikvice izrendajte i ostavite da odstoje.Mrkvu ogulite i izrendajte.
U meduvremenu u tavi przite sitno sjecaknu slaninu ili sunku dok ne postane hrskava.Ocijedite od ulja.
U istoj tavi przite sitno sjeckani luk i sitno sjeckane gljive.Pomijesajte slaninu i povrce zajedno.
U zdjelu izmiksajte ili izmjesajte jaja zatim dodavajte postepeno brasno pomijesano sa praskom za pecivo.
Ocijedite tikvice od tekucine.
U smjesu jaja i brasna dodajte ocijedene tikvice,smjesu sa slanininom i povrcem,mrkvu,cheddar sir ili drugi topljivi,ulje,sol,biber, vegetu i peršun .
U pouljeni pleh za hljeb istresite smjesu i pecite u zagrijanoj pecnici na 190C oko 35min. ili dok fino ne dobije braon boju.
Posluzite toplo uz kiselo vrhnje ili jogurt .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar