nedjelja, 5. studenoga 2017.

Ručak o čas posla brzo se sprema a ukus mu je fantastičan!


Potrebno:

5 jaja
150gr. brasna
2  praska za pecivo
375gr. izrendanih tikvica
1 veliki luk
50-70gr. gljiva
1 mrkva
200gr. friske slanine ili sunka
1 soljica cheddar sira ili drugi topljivi
60ml. ulja
sol,biber,vegeta
malo sitno sjeckanog peršuna 



Priprema:

Tikvice izrendajte i ostavite da odstoje.Mrkvu ogulite i izrendajte.
U meduvremenu u tavi przite sitno sjecaknu slaninu ili sunku dok ne postane hrskava.Ocijedite od ulja.
U istoj tavi przite sitno sjeckani luk i sitno sjeckane gljive.Pomijesajte slaninu i povrce zajedno.

U zdjelu izmiksajte ili izmjesajte jaja zatim dodavajte postepeno brasno pomijesano sa praskom za pecivo.
Ocijedite tikvice od tekucine.

U smjesu jaja i brasna dodajte ocijedene tikvice,smjesu sa slanininom i povrcem,mrkvu,cheddar sir ili drugi topljivi,ulje,sol,biber, vegetu i peršun .
U pouljeni  pleh za hljeb  istresite smjesu i pecite u zagrijanoj pecnici na 190C oko 35min. ili dok fino ne dobije braon boju.
Posluzite toplo uz kiselo vrhnje ili jogurt .
Prijatno!


Nema komentara:

Objavi komentar