Potrebno
Za koru :
4 žumanca
200 gr šećera
2 dl vode
1,5 dl ulja
200 gr brašna
1/2 kesice praška za pecivo
4 kašike kakao
4 belanceta umućena u čvrsti sneg
za premazivanje:
5 -6kašika pekmeza od kajsija
2 dl kisele pavlake
1 kasika šećera u prahu
za glazuru:
60 gr čokolade za kuhanje
1 kašika ulja
1 kašika mlijeka
Priprema:
- Za Koru :
- Žumanca umutiti sa šećerom, dodati vodu i ulje i mikserom još malo promešati.
U umućena žumanca dodati prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo, promešati mikserom.
- U smesu pažljivo dodati sneg od belanaca, sjediniti, pa sve sipati u pleh dimenzija 40×30 cm , poravnati i peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 30 minuta. Pečeno testo izvaditi iz rerne i ostaviti ga da se ohladi.
- Hladno prerezati na pola, pa jednu polovinu premazati sa 4 kašike pekmeza od kajsija,
a preko toga namazati malo razmućenu kiselu pavlakusa šećerom u prahu . Preklopiti drugim dielom testa.
Odozgo sasvim tanko naneti 1 kašiku pakmeza od kajsija.
- Za glazuru :
- Pripremiti tako što će se čokolada, ulje i mlijeko rastopiti i dobro promešati da se dobije glatka i ujednacena masa. Preliti preko kolača.
- Ohlađen kolač seći na željene parčiće i poslužiti .
- Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar