Potrebno
Za koru :
4 jaja
100 gr šećera u prahu
150 gr putera
2 kašike kakaa
1 prašak za pecivo
3 kašike brašna
150 gr mljevenih oraha
Za Nadjev:
200 gr đema od bresaka
150 gr mljevenih oraha
150 gr šećera u prahu
200 gr čokolade za kuvanje
2 vanilin-šećera
50 ml ruma
Za glazuru :
200 gr čokolade za kuvanje
3 kašike ulja
Priprema:
- Odvojiti belanca od žumanaca i bjelanca mikserom ulupati u čvrst sneg.
U sud sa žumancima dodati puter i šećer u prahu i mikserom umutiti da se dobije penasta masa. U umućenu masu sipati suve sastojke (brašno, pzp, orahe i kakao) i lopaticom sjediniti. Na kraju dodati ulupan sneg od bjelanaca i blagim pokretima mešati dok se sve ne sjedini.
- Pravougaoni pleh (ili tepsiju 32×20 cm) podmazati i posuti brašnom, pa u njega izručiti masu i poravnati je. Peći 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180°C. Pečeno testo ohladiti.
U sud sa mlevenim orasima dodati šećer u prahu, vanil-šećer i rum. Sve dobro izmešati kašikom.
- Ohlađeno testo premazati marmeladom od bresaka i odozgo naneti fil od oraha. Rukama utapkati orah u marmeladu da se zalepi.
Rastopiti na pari i čokoladu i ulje, sve dobro promešati i ravnomerno premazati preko kolača.
- Ohlađen kolač seći zagrejanim nožem na kocke – nož prvo pod mlaz vruće vode ispod česme (ili u sud sa vrelom vodom), pa onda brisanje i sečenje. I tako za svaki rez..
Isečene kocke složiti na tacnu, dekorisati po želji i poslužiti.
- Prijatno!
Ne razumem gde je u nadjevu čokolada?
OdgovoriIzbriši