nedjelja, 5. studenoga 2017.

Znači nema bolje :Vrh kocke

         

         Potrebno 
         Za koru :
         4 jaja
        100 gr šećera u prahu
        150 gr putera
        2 kašike kakaa
        1  prašak za pecivo
        3 kašike brašna
        150 gr mljevenih oraha

        Za Nadjev:
        200 gr đema od bresaka
        150 gr mljevenih oraha
        150 gr šećera u prahu
        200 gr čokolade za kuvanje
        2  vanilin-šećera
        50 ml ruma

       Za glazuru :
       200 gr čokolade za kuvanje
       3 kašike ulja

        Priprema:
    Odvojiti belanca od žumanaca i bjelanca mikserom ulupati u čvrst sneg.
    U sud sa žumancima dodati puter i šećer u prahu i mikserom umutiti da se dobije penasta masa. U umućenu masu sipati suve sastojke (brašno, pzp, orahe i kakao) i lopaticom sjediniti. Na kraju dodati ulupan sneg od bjelanaca i blagim pokretima mešati dok se sve ne sjedini.
    Pravougaoni pleh (ili tepsiju 32×20 cm) podmazati i posuti brašnom, pa u njega izručiti masu i poravnati je. Peći 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180°C. Pečeno testo ohladiti.
    U sud sa mlevenim orasima dodati šećer u prahu, vanil-šećer i rum. Sve dobro izmešati kašikom.
    Ohlađeno testo premazati marmeladom od bresaka i odozgo naneti fil od oraha. Rukama utapkati orah u marmeladu da se zalepi.
    Rastopiti na pari i čokoladu i ulje, sve dobro promešati i ravnomerno premazati preko kolača.
    Ohlađen kolač seći zagrejanim nožem na kocke – nož prvo pod mlaz vruće vode ispod česme (ili u sud sa vrelom vodom), pa onda brisanje i sečenje. I tako za svaki rez..
    Isečene kocke složiti na tacnu, dekorisati po želji i poslužiti. 
    Prijatno!

1 komentar: