nedjelja, 5. studenoga 2017.

Torta koja će vas očarati svoim ukusom - Čarobnica torta


Potrebno 
ZA Kore X3 : 
5 kom belanaca
8 kašika šećera
5 kašika mljevenih lešnika
2 kašike brašna

Za Fil 1:
1 l mlijeka
15 kom žumanaca
10 kašika šećera
10 kašika brašna
200 gr prah šećera
250 gr putera
200 gr crne čokolade

Za Fil 2:
2 dl mleka
150 gr mljevenih lešnika
1/3 fila1

Još:
4 dl slatke pavlake
2 dl slatke pavlake za ukrašavanje


Priprema:

Za Kore: 
Dobro umutiti belanca, dodati šećer pa nastaviti mutiti da se dobije čvst sneg.
Smanjiti mikser na najmanju brzinu pa dodati lešnike i brašno, kašiku po kašiku.
Kore peći u plehu koji ste prethodno podmazali i posuli brašnom.Peći u zagrejanoj rerni
na 180 stepeni dok se kora lagano ne odvoji od ruba pleha. Pleh u kome sam pekla je
dimenzija 38x22cm. Pečete tri ovakve kore.

Za Fil 1: 
Odvojte od 1l malo mleka i u to razmutite žumanca i brašno. Vodite računa da
vam se ne stvore grudvice. Ostatak mleka stavite u šerpu i dodajte u njega šećer, pa sve
zajedno stavite na šporet da provri. Kada provri dodajte smesu od mlijeka, jaja i brašna.
Kuvajte dok se ne dobije gusta masa. Fil ostavite da se ohladi.
Kada je fil hladan, u njega dodajte penasto umućen omekšali maslac i prah šećer. Sve
dobro sjedinite u ujednačenu masu. Od dobijene mase odvojte 1/3 fila, to će vam
trebati za fil 2. Otopite čokoladu na pari i dodajte u ostatak fila (u 2/3 fila) . Tako je
gotov fil 1.
Za Fil 2: 
Zagrejte mleko, pa prelijte preko lešnika da se lešnici fino popare. Kada se ohlade sjedinite ih sa 1/3 fila 
Umutie 4 dl slatke pavlake. Vodite računa da vam ne bude prečvrsta pavlaka, ako je
previše umutite dodajte malo mleka u nju. Filovanje: Kora 1- pola fila 1- umućena
slatke pavlaka- kora 2 – fil 2 – kora 3 – druga polovina fila 1.
Ukrasite umućenim šlagom pa ohladite i poslužite  .

Prijatno !


Nema komentara:

Objavi komentar