Potrebno :
Čokoladne kore,(kupovne )
500 ml čokoladnog mleka,
700 g kisele pavlake,
300 g mlevenog keksa,
150 g šećera u prahu,
500 g šlaga + 1 kesica i
500 ml kisele vode.
-
Priprema:
- Za fil umutite šlag sa kiselom vodom. Posebno umutite kiselu pavlaku sa šećerom u prahu, pa dodajte mleveni keks.Izmešajte da se sjedini, pa dodajte 4 kašike prethodno umućenog šlaga i promešati. Ako je gusto, dodati još dvije kašike šlaga. To može da varira zbog suvoće keksa.
- Uzmite prvu koru i dobro je isprskajte čokoladnim mlekom. Kad upije, namažite trećinom fila, a preko nanesite trećinu šlaga. Isti postupak ponovite sa ostatkom materijala i završite sa zadnjom korom. I nju isprskajte čokoladnim mlekom, a odozgo ukrasite kesicom umućenom šlaga, čokoladnim mrvicama od kore ili šećernim ukrasima po izboru.
- Torta se pravi za svega pola sata, jako je sočna i mekana, a njen ukus će vas sigurno naterati da je napravite ponovo.
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar