nedjelja, 5. studenoga 2017.

Pariska Torta -Nezaboravna kremasta torta koja će vas očarati na prvi zalogaj !


Potrebno
Za koru  :
10 jaja
200 gr šećera
250 gr brašna
40 g kakao praha

Za fil:
1.5 l slatke pavlake
150 gr čokolade
250 gr šećera

Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom, postepeno dodati žumanca, brašno i kako. Ispeći u zagrijajnoj rerni 200 stepeni 15 -20 min zavisno od rerne   i kada se ohladi iseći na 3 jednake kore.
Za fil:
 1/2 l pavlake, 100 gr čokolade i 50 gr šećera kuhati  stalno miješati da ne zagori. Kad počne da vri, skinuti sa vatre i ostaviti da se potpuno ohladi i stegne. Zatim izmešati sa polovinom umucenog litar šlaga i 200 gr šećera. Mutiti mikserom dok se ne sjedini. Filovati  sva tri sloja  filom od čokolade pa umucenim šlagom .
  Tortu po želji  dodatno dekorisati čokoladnim mrvicama,
Rashladite tortu i uživajte u svakom zalogaju ove čarobne torte .
Prijatno !
Napomena :Ako vas zbunuje ovo sa slagom uradite ovako kupite 3 slaga po 500 gr jedan topite sa čokoladom ,drugi umutite sa 100gr šecera u prahu pa dodate u ohladeni fil ,a treci  mutite sa preostalim secerom stim mazete preko fila od cokolade i na kraju cijelu tortu .

Nema komentara:

Objavi komentar