Potrebno :
400 g To-To keksa ili noblica
200 g mljevenog plazma keksa
80 g putera
8 kašika mlijeka
Za fil sa crnom čokoladom :
200 g Abc sira
2 kašike šećera u prahu
1 kesica vanilin šećera
200 ml slatke pavlake
100 g crne čokolade
1 kesica želatina
Za fil sa mliječnom čokoladom :
200 g Abc sira
2 kašike šećera u prahu
1 kesica vanilin šećera
200 ml slatke pavlake
100 g mliječne čokolade
1 kesica želatina
Za fil sa bijelom čokoladom :
200 g Abc sira
2 kašike šećera u prahu
1 kesica vanilin šećera
200 ml slatke pavlake
100 g bijele čokolade
1 kesica želatina
Za Dekoraciju :
1 kesica šlag pjena
100 g euro-bloka
Priprema:
Priprema podloge
Toto keks samleti na seckalici, dodati omekšao puter i mlijeko. Sjediniti i lagano dodati plazmu.
Uzeti obruč za tortu, podesiti ga na 26 cm i na dno okruglog obruča za tortu formirati koru.
Priprema filova
Prvo uzeti tri male činijice pa u svaku staviti po jedan želatin i pripremiti ga po uputstvu sa kesice, ostaviti želatin da nabubri.
Fil sa crnom čokoladom
Čokoladu otopiti na pari i ostaviti sa strane da se prohladi.
Prvu činiju sa želatinom otopiti na laganoj vatri.
Slatku pavlaku umutiti, dodati abc sir, šećer u prahu i vanilin šećer.
Lepo sjediniti pa dodati prohlađenu otopljenu crnu čokoladu, zatim dodati otopljen želatin.
Sve promešati i staviti na podlogu.
Kalup sa podlogom od keksa i filom ostaviti u frižider, a zatim pripremiti fil sa mlečnom čokoladom.
Fil sa mliječnom čokoladom
Čokoladu otopiti na pari i ostaviti sa strane da se prohladi.
Drugu činiju sa želatinom otopiti na laganoj vatri.
Slatku pavlaku umutiti, dodati abc sir, šećer u prahu i vanilin šećer, te lepo sjediniti.
Dodati prohlađenu otopljenu mlečnu čokoladu, zatim dodati otopljen želatin, sve promešati i premazati na podlogu od keksa na kojoj je fil sa crnom čokoladom.
Ostaviti u frižider, a zatim pripremiti fil sa belom čokoladom.
Fil sa bijelom čokoladom
Čokoladu otopiti na pari i ostaviti sa strane da se prohladi.
Treću činiju sa želatinom otopiti na laganoj vatri.
Slatku pavlaku umutiti, dodati abc sir, šećer u prahu i vanilin šećer, te lepo sjediniti.
Dodati prohlađenu otopljenu belu čokoladu, zatim dodati otopljen želatin.
Sve promešati i premazati na podlogu od keksa sa crnom i mlečnom čokoladom pa ostaviti u frižider.
Umutiti šlag po uputstvu sa keksice, premazati tortu i ukrasiti sa rendanim euro blokom.
Ohladenu tortu možete poslužiti i uživati .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar