subota, 4. studenoga 2017.

Pustinjska oluja






Potrebno  :
7 jaja
15 kašika šećera
200 gr kokosovog brašna 
250 gr margarina
100 gr mliječne čokolade ili za kuhanje
2 kesice šlaga 

Priprema :
Za koru 
Umutite bjelanca pjenasto dodajte 7 kašika šećera.
Nakon što sve umutite dodajte kokos i ponovo mutite.
Smjesu prelijte u pleh za pečenje koji treba da pouljite.
Pecite na 170°,15 minuta.

Za Fil:
Na pari  umutite žumanca i 8 kašika šećera ,dodati čokoladu i mješati dok se ne istopi . Skinuti sa vatre i odajte margarin sobne temperature  mutite da se sve sjedini .
Ostavite da sehladi dok umutite šlag 

Umutite šlag kreme po uputama na kesici.
Ohladite koru i na nju namažite fil,zatim šlag .
Kolač stavite u frižider na 2 sata,a zatim poslužite.
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar