subota, 4. studenoga 2017.

Bakin kolač





Potrbno
Za koru :
6 bjelanjaka
20 dag šećera
2 kašika brašna
20 dag mljevenih oraha

Za Kremu:
6 žumanjaka
6 kašika  šećera
1 vanilin šećer
1 puding od vanilije
1 kašika  brašna
1/2 l mlijeka
20 dag margarina
10 dag šećera u prahu
2 dl vrhnja za šlag

Priprema:

Istući snijeg od 6 bjelanjaka, dodati šećer, orahe i brašno.
Namastiti kalup , pobrašniti i peći na 180 stepeni 15 minuta  .

Pomiješati žumanjke, šećer, vanilin šećer, puding i kašiku  brašna pa skuhati u mlijeku kao puding.Staviti da se hladi.
Margarin pjenasto izmiksati sa šećerom u prahu i dodati u ohlađenu kremu od pudinga.
Kremu namazati na koru  pa premazati umućenim  šlagom.

Ukrasiti po želji, ohladiti u frižideru i uživati.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar