Potrebno:
250 g piškota
400 g jagoda (svježih )
200 g šećer u prahu
4 jaja
500 g sir mascarpone
200 ml slatko vrhnje
1 (kremfix)
200 ml nes kafa
30 ml ruma
tamni kakao
Priprema :
Jagode operemo, očistimo i narežemo na polovice
Pola jagoda pasiramo štapnim mikserom ili protisnemo kroz pasirku, a ostatak narežemo na četvrtine.
U čistu zdjelu dodamo žumanjke, jaje i šećer u prahu, kuhamo na pari uz stalno miješanje .Kad se smjesa gotova skinemo da se ohladi pa u ohladenu smjesu uz stalno miješanje kuhačom, dodajemo pire od jagoda i sir mascarpone.
Od slatkog vrhnja i kremfixa ručnim mikserom istučemo šlag, te i njega umiješamo u smjesu.
Kafu i rum pomiješamo, pa u njih umačemo piškote i naizmjence u kalup slažemo red namočenih piškota, red narezanih jagoda, sloj kreme i tako dva puta, pa ravnomjerno zagladimo kolač.
Tiramisu s jagodama stavimo u frižider bar 4 sata i prije posluživanja posipamo kakaom u prahu.
Prijatno!