petak, 13. travnja 2018.

Brzinski kolač sa višnjama !


Ako imate višanja u fržideru  vrijeme je da ih potrošite evo jedan lagan recept a jako ukusan i osvježavajući gotov za pola sata .

Potrebno :

1 veća kutija keksa  (plazma ,piškote petit šta već imate  ),

 400ml slatke pavlake,
 1 kesica pudinga od vanile,
3 kašike šećera
1/2 l mlijeka 
250gr višanja, 
rum,
 crvena preliv  za tortu
Priprema :
Višnje odvoiti od košpica i odvoiti sok koiji se napravio prilikom odmrzavanja .
Malo mlijeka odvoite za potapanje keksa a ostalo mlijeko stavite da zakuha i skuhajte puding sa pomiješan sa malo mlijeka i šećerom .Dobro ohladite pa uto dodajte pola umućenog slatkog vrhnja .
 Keks natopiti u malo mleka ruma  . Složiti na dno posude pola količine keksa, preliti puding filom, pa reko toga red višanja preko opet keks.pa ostatak slatkog vrhnja (ako želite i u vrhnje možete dodati malo soka od višnje ) Preko toga  složiti višnje. Preliv za tortu rastvoriti prema uputstvu sa sokom od višanja  i preliti preko kolača. Kolač staviti u frižider da se dobro stegne i ohladi pa ga onda poslužitiisječen na kocke .
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar