Potrebno :
1 veća kutija keksa (plazma ,piškote petit šta već imate ),
400ml slatke pavlake,
1 kesica pudinga od vanile,
3 kašike šećera
1/2 l mlijeka
250gr višanja,
rum,
crvena preliv za tortu
Priprema :
Priprema :
Višnje odvoiti od košpica i odvoiti sok koiji se napravio prilikom odmrzavanja .
Malo mlijeka odvoite za potapanje keksa a ostalo mlijeko stavite da zakuha i skuhajte puding sa pomiješan sa malo mlijeka i šećerom .Dobro ohladite pa uto dodajte pola umućenog slatkog vrhnja .
Keks natopiti u malo mleka ruma . Složiti na dno posude pola količine keksa, preliti puding filom, pa reko toga red višanja preko opet keks.pa ostatak slatkog vrhnja (ako želite i u vrhnje možete dodati malo soka od višnje ) Preko toga složiti višnje. Preliv za tortu rastvoriti prema uputstvu sa sokom od višanja i preliti preko kolača. Kolač staviti u frižider da se dobro stegne i ohladi pa ga onda poslužitiisječen na kocke .
Keks natopiti u malo mleka ruma . Složiti na dno posude pola količine keksa, preliti puding filom, pa reko toga red višanja preko opet keks.pa ostatak slatkog vrhnja (ako želite i u vrhnje možete dodati malo soka od višnje ) Preko toga složiti višnje. Preliv za tortu rastvoriti prema uputstvu sa sokom od višanja i preliti preko kolača. Kolač staviti u frižider da se dobro stegne i ohladi pa ga onda poslužitiisječen na kocke .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar