Dolazi vrijeme jagoda pa evo jedan recept ne puno zahtjevan a jako ukusan
Potrebno:
Za koru /biskvit
4 jaja
160 g šećera
prstohvat soli
80 g brašna
80 g gustina
1 prašak za pecivo
160 g šećera
prstohvat soli
80 g brašna
80 g gustina
1 prašak za pecivo
Za fil :
200 g jagoda
100 g šećera
2 kašike soka od limuna
300 g slatkog vrhnja
2 šlag fix
2 vanilin šećera
šećer u prahu za posipavanje
Priprema :
Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Odvojite bjelanca od žumanaca. Bjelanca stucite u čvrsti snijeg i pritom uspite 80 g šećera i sol.
Žumanca i preostali šećer pjenasto stucite pa na to stavite snijeg. Brašno, gustin i prašak za pecivo prosijte po tome pa umiješajte.
Premažite lim obložen papirom za pečenje pa pecite oko 15 minuta. Biskvit prebacite na kuhinjsku krpu, smotajte i ostavite da se ohladi.
Jagode operite i očistite, a zatim narežite na kockice. Pomiješajte ih sa šećerom i sokom od limuna.
Stucite šlag od vrhnja, učvršćivača i vanilin šećer pa umiješajte jagode. Odmotajte biskvit i premažite ga kremom. Pritom ostavite mali rub nepremazan.
S pomoću krpe opet smotajte biskvit pa ga stavite na 3 sata u frižider. Prije posluživanja kolač pospite šećerom u prahu ili ostavite malo šlaga i jagoda pa ga dekorišite stim .
200 g jagoda
100 g šećera
2 kašike soka od limuna
300 g slatkog vrhnja
2 šlag fix
2 vanilin šećera
šećer u prahu za posipavanje
Priprema :
Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Odvojite bjelanca od žumanaca. Bjelanca stucite u čvrsti snijeg i pritom uspite 80 g šećera i sol.
Žumanca i preostali šećer pjenasto stucite pa na to stavite snijeg. Brašno, gustin i prašak za pecivo prosijte po tome pa umiješajte.
Premažite lim obložen papirom za pečenje pa pecite oko 15 minuta. Biskvit prebacite na kuhinjsku krpu, smotajte i ostavite da se ohladi.
Jagode operite i očistite, a zatim narežite na kockice. Pomiješajte ih sa šećerom i sokom od limuna.
Stucite šlag od vrhnja, učvršćivača i vanilin šećer pa umiješajte jagode. Odmotajte biskvit i premažite ga kremom. Pritom ostavite mali rub nepremazan.
S pomoću krpe opet smotajte biskvit pa ga stavite na 3 sata u frižider. Prije posluživanja kolač pospite šećerom u prahu ili ostavite malo šlaga i jagoda pa ga dekorišite stim .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar