Potrebno :
600 gr krem sira
50 gr šećera
300 gr slatkog vrhnja
300 gr istopljene bijele čokolade
1 vrećica želatina
320 gr džema od jagode
300 gr svežih jagoda (150 grama sitno iseckanih, 150 grama cijelih)
100 gr plazma ili piškota(sasvim malo potopljene u mlijeko )
Priprema:
U činiju sipajte krem sir, šećer i slatku pavlaku. Mutite mikserom tri minuta. Dodajte otopljenu bijelu čokoladu i želatin pripremljen po uputama na vrćici i miješajte sa kašikom.Ostavite dok pripremite jagode .
U posudi pomešajte 170 grama džema od jagode sa 150 grama sitno iseckanih jagoda.
U pravouganoj vatrostalnoj zdjeli obloženoj prozirnom folijom da folija prelazi preko ivica stavite polovinu smjese od krem sirom, filujte smesom od džema i seckanih jagoda, pa prekrijte ostatkom krema.
Poredajte piškote preko svega te zatvorite foliju i ostaviti u frižider na nekoliko sati da se dobro ohladi i stegne .
Kada se sve dobro stegne, odmotajte foliju pa naopako izvadite na tasnu za posluzivanje , prekrijte preostalim džemom od jagoda i ukrasite cijelim jagodama.Sijecite na kriške i poslužite .
320 gr džema od jagode
300 gr svežih jagoda (150 grama sitno iseckanih, 150 grama cijelih)
100 gr plazma ili piškota(sasvim malo potopljene u mlijeko )
Priprema:
U činiju sipajte krem sir, šećer i slatku pavlaku. Mutite mikserom tri minuta. Dodajte otopljenu bijelu čokoladu i želatin pripremljen po uputama na vrćici i miješajte sa kašikom.Ostavite dok pripremite jagode .
U posudi pomešajte 170 grama džema od jagode sa 150 grama sitno iseckanih jagoda.
U pravouganoj vatrostalnoj zdjeli obloženoj prozirnom folijom da folija prelazi preko ivica stavite polovinu smjese od krem sirom, filujte smesom od džema i seckanih jagoda, pa prekrijte ostatkom krema.
Poredajte piškote preko svega te zatvorite foliju i ostaviti u frižider na nekoliko sati da se dobro ohladi i stegne .
Kada se sve dobro stegne, odmotajte foliju pa naopako izvadite na tasnu za posluzivanje , prekrijte preostalim džemom od jagoda i ukrasite cijelim jagodama.Sijecite na kriške i poslužite .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar