Potrebno
za biskvit:
3 x 1 jaje
3 x 30 g brašna
3 x 30 g kristal šećera
3 x pola supene kašike vode
3 x pola supene kašike ulja
3 x pola kafene kašike praška za pecivo
za kremu:
2 jaja
100 g šećera
100 g čokolade za kuvanje
200 g putera ili margarina
za čokoladni preliv:
2 dcl mleka
200 g čokolade za kuvanje
100 g šećera
100 g margarina ili putera
za dekoraciju :
200 g rendanog kokosa
Priprema
za kore:
Umutimo jaje šećer i sve ostale sastojke za koru i pečemo u rerni na 180 stepeni nekih 10-15 min zavisno od rerne .
Ispečemo tri ovakve kore .Veličina tepsije 32 x 22.Ili umutite sve sastojke odjednom pa ispecite u velikom plehu .Samo korice treba da budu tanke za bolji dojam i lakše ih motat .Obavezno stavite pek papir za lakše odvajanje kore i nemojte da isušite previše koru treba da bude mekana .
Za kremu:
Stavimo iznad pare zdelu sa jajima i šećerom,mešamo dok se ne zgusne malo,zatim ulijemo i prethodno otopljenu čokoladu.Skinemo sa vatre i ostavimo da se krema ohladi zatim umiksamo margarin ili puter.Stavimo u frižider da se krema malkice stegne.Ako ste pekli tri korice podijelte kremu na tri dijela ako niste premažite koru sa kremom
Krajeve biskvita ako su tvrdi odsečemo nožem.Namažemo kremu ravnomerno.
Zatim isiječemo biskvit na trakice oko 3 cm širine i malo zarolamo pa presiječemo i sve tako dok imate biskvita .
Za preliv :
Ispečemo tri ovakve kore .Veličina tepsije 32 x 22.Ili umutite sve sastojke odjednom pa ispecite u velikom plehu .Samo korice treba da budu tanke za bolji dojam i lakše ih motat .Obavezno stavite pek papir za lakše odvajanje kore i nemojte da isušite previše koru treba da bude mekana .
Za kremu:
Stavimo iznad pare zdelu sa jajima i šećerom,mešamo dok se ne zgusne malo,zatim ulijemo i prethodno otopljenu čokoladu.Skinemo sa vatre i ostavimo da se krema ohladi zatim umiksamo margarin ili puter.Stavimo u frižider da se krema malkice stegne.Ako ste pekli tri korice podijelte kremu na tri dijela ako niste premažite koru sa kremom
Krajeve biskvita ako su tvrdi odsečemo nožem.Namažemo kremu ravnomerno.
Zatim isiječemo biskvit na trakice oko 3 cm širine i malo zarolamo pa presiječemo i sve tako dok imate biskvita .
Za preliv :
Sve sastoje istopite na laganoj vatri .
Rolnice umakati u preliv od čokolade pa ih valjamo u kokos.Stavimo ih u frižider da se stegnu.Ohlađene rolnice kome kod da poslužite biće oduševljen i izgedom i ukusom .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar