Još jedan od onih jednostavnih kolača koji su jako ukusni .Recept je sarinski ali bez obzira i dan danas se rado nađe na našem stolu .
Potrebno
za biskvit :
4 jaja
1 šolja od bijele kafe šećera
1 šolja ulja
1 šolja mlijeka
1 šolja mljevenih oraha
1 šolja brašna
1 prašak za pecivo
250 gr bebi griza
za zaljev /agda:
3 šolje šećera
2 šolje vode
za dekoraciju :
2 šlag kreme od vanilije
malo mljevenih oraha
Priprema :
Umutiti jaja sa šećerom , zatim dodati ulje i to lagano umutiti.
Onda dodati i mlijeko, zatim mljevene orahe. U brašno dodati prašak za pecivo i onda griz.
Dodati brašno u smjesu i sve pomiješati, te presuti u tepsiju.
Rernu zagrijati na 250 stepeni pa onda smanjiti na 200 i
4 jaja
1 šolja od bijele kafe šećera
1 šolja ulja
1 šolja mlijeka
1 šolja mljevenih oraha
1 šolja brašna
1 prašak za pecivo
250 gr bebi griza
za zaljev /agda:
3 šolje šećera
2 šolje vode
za dekoraciju :
2 šlag kreme od vanilije
malo mljevenih oraha
Priprema :
Umutiti jaja sa šećerom , zatim dodati ulje i to lagano umutiti.
Onda dodati i mlijeko, zatim mljevene orahe. U brašno dodati prašak za pecivo i onda griz.
Dodati brašno u smjesu i sve pomiješati, te presuti u tepsiju.
Rernu zagrijati na 250 stepeni pa onda smanjiti na 200 i
peći 30 minuta.
Za zaljev /agdu :
U dvije šolje vode staviti šećer i kuhati agdu dok se šećer ne otopi.
Kada se kolač ispeće zaliti ga agdom i ostaviti da se ohladi.
Kada se ohladi umutiti šlag kreme i premazati, na kraju posuti mljevenim orasima. Stavitit kolač u frižider da se ohladi .
Kada se kolač ispeće zaliti ga agdom i ostaviti da se ohladi.
Kada se ohladi umutiti šlag kreme i premazati, na kraju posuti mljevenim orasima. Stavitit kolač u frižider da se ohladi .
Napomena ako nevolite kreme kolač je jako ukusan i samo zaliven i posut orasima .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar