Brzinski desert jako ukusan sa prelivom od borovnica .
Potrebno
Za palačinke:
1 jaje,
220 g brašna,
250 ml mlijeka,
50 g maslaca,
2 kašike šećera,
kesica vanilin šećera,
pola praška za pecivo,
prstohvat soli,
na vrh noža sode bikarbone
Za preliv :
100 g borovnica,
4 kašike šećera,
150 ml vode,
kašika gustina
Priprema
Priprema
Za palačinke:
Mikserom umutite jaje s mlijekom i rastopljenim maslacem. Odvojeno pomešajte brašno, so, šećer, sodu bikarbonu i prašak za pecivo, pa suve sastojke sjedinite s tečnom smesom koja treba da bude gušća nego za obične palačinke. Manjom kutlačom sipajte testo u tavu i kružnim pokretima kutlače oblikujte manju palačinku.
Kad se na površini pojave mehurići, okrenite palačinku. Za to će vam trebati manje od minuta.
Mikserom umutite jaje s mlijekom i rastopljenim maslacem. Odvojeno pomešajte brašno, so, šećer, sodu bikarbonu i prašak za pecivo, pa suve sastojke sjedinite s tečnom smesom koja treba da bude gušća nego za obične palačinke. Manjom kutlačom sipajte testo u tavu i kružnim pokretima kutlače oblikujte manju palačinku.
Kad se na površini pojave mehurići, okrenite palačinku. Za to će vam trebati manje od minuta.
Za preliv :
U šerpu stavite voće, prelijte ga vodom i zasladite. Kuhajte na tihoj vatri 10 minuta, pa dodajte gustin razmućen u malo vode i mešajući još kratko kuhajte dok preliv ne dobije željenu gustinu.Palačinke prelite sa ohlađenim prelivom i poslužite.
Prijatno !