petak, 29. lipnja 2018.

Ručak za prste polizat :Đuveč!


Pripremite ukusan i brz ručak .Sad kada većina nas ima povrća u izobilju u svojoj bašti a nije skupo ni na pijaci  napravite ukusan obrok za ručak .Meso možte koristiti ono koje već imate ili šta više volite neje obavezno samo određena  vrsta .Đuveču isto tako dodajete sta imate od povrća ja sam stavila svega po malo a vi šta imate .Obavezna je jedna vrsta mesa za koju se odlučite luk ,krompir ,paprika i paradajz za sočnost .Patlidzan i tikvicu ako želite .
Potrebno :
300 gr .mesa po želji (može piletina bez kosi ,teletina,junetina svinjetina šta imate )
4-5 srednjih  krompira
2 glavice crnog luka
3 čehna bijlog luka
2 paprike

1 patlidzan 
1 mala tikvica 
2 srednja paradajza 
so biber začin po želji
ulje
sitno sjeckani peršun i bosiljak


Priprema :
Crni luk očistiti i iseći na lisice ne sitno a meso na kockice .Luk staviti u  veću tavu da se malo proprži zatim dodati i meso u luk sve zajedno prodinstati . Dok se luk i meso dinstaju ostalo povće očistiti i isjeći na kockice  a bijeli luk sitno te dodati u meso i luk   sve skupa još dinstati ako bude potrebno dodati malo vode mada povrće opusti vodu ,dinstati oko pola sata. Renu zagrijati na 200 stepeni .Sve skupa presuti u vatrostalnu ili zemljenu posudu  dodati  so,biber ,začin sitno sjeckani peršun i bosiljak . Staviti u zagrijanu rernu da se zapeče nekih 15 min zavisno od rerne .Vjerujte uživaćete u svakom zalogaju meso je sočno i ukusno kao i povrće naravno .Poslužiti toplo .
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar