Potrebno:
4 patlidžana
4 crvene paprike
1-2 zelene paprike
4-5 čehna bijelog luka
sitno sjeckani peršun ili kopar ša volite
sirće ili ocat po ukusu
50 ml ulja
so po ukusu
Priprema :
Patlidžane i paprike operite i ispecite na žaru (na roštilju ) za ljepši ukus daje posebnu aromu .Zatim pečene vruće ostavite u neku posudu sa poklopcem da se u potpunosti ohlade.lakšećete moći poslje oguliti kožicu sa njih.
Pomešajte ulje i sirće i posolite po ukusu . Iseckajte što sitnije bijeli luk.Ohlađene paprike i patlidžan očistite od kožice te isijecite na manje kockice pospite sitno sjeckanim bijelim lukom i i mješavinom sirćeta ulja i soli .Dobro izmješajte i ostavite u frižideru u nekoj posudi ili tegli sa poklopcem do služenja(probajte dali je dovoljno slano) .Prije posluženja pospite sitno sjeckanim peršunom i promješajte .
4-5 čehna bijelog luka
sitno sjeckani peršun ili kopar ša volite
sirće ili ocat po ukusu
50 ml ulja
so po ukusu
Priprema :
Patlidžane i paprike operite i ispecite na žaru (na roštilju ) za ljepši ukus daje posebnu aromu .Zatim pečene vruće ostavite u neku posudu sa poklopcem da se u potpunosti ohlade.lakšećete moći poslje oguliti kožicu sa njih.
Pomešajte ulje i sirće i posolite po ukusu . Iseckajte što sitnije bijeli luk.Ohlađene paprike i patlidžan očistite od kožice te isijecite na manje kockice pospite sitno sjeckanim bijelim lukom i i mješavinom sirćeta ulja i soli .Dobro izmješajte i ostavite u frižideru u nekoj posudi ili tegli sa poklopcem do služenja(probajte dali je dovoljno slano) .Prije posluženja pospite sitno sjeckanim peršunom i promješajte .
Prijatno
Nema komentara:
Objavi komentar