Konzumirajte je što češce pogotovu ako imate svoje domaće i znate da nisu prskane .Tikvice su jako zdrave i trebamo je konzumirati što više na razne načine .Evo jednog za preukusnu krem juhu .
Potrebno:
500 g tikvica ,
Priprema :
Na ulju prodinstajte sitno isjeckan luk dodajte krompir i bundevu iseckane na manje komade . Zalite sve sa malo temeljca i dodajte prstohvat bosiljka i i što sitnije isjeckan bijeli luk dinstajte koji minut.
Zatim dodajte ostatak temeljca i kuhajte sve dok povrće ne omekša. Sklonite sa ringle i ispasirajte blenderom. Poslužite toplo uz kiselo vrhnje .Ako želite možete dodati i sitno sjeckani peršun .
Potrebno:
500 g tikvica ,
1 krompir,
glavica luka,
1 -2 čehno belog luka,
1,5 l povrtnog temeljca (ako nemate može i voda),
maslinovo ulje ili maslac za dinstanje ,
bosiljak,
so, biber,
kiselo vrhnje/pavlaka
Priprema :
Na ulju prodinstajte sitno isjeckan luk dodajte krompir i bundevu iseckane na manje komade . Zalite sve sa malo temeljca i dodajte prstohvat bosiljka i i što sitnije isjeckan bijeli luk dinstajte koji minut.
Zatim dodajte ostatak temeljca i kuhajte sve dok povrće ne omekša. Sklonite sa ringle i ispasirajte blenderom. Poslužite toplo uz kiselo vrhnje .Ako želite možete dodati i sitno sjeckani peršun .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar