Perfektna torta sa beze korama savršenstvo ukusa koji se stapaju .Jeste malo zahtjevnija zbog sušenja kora ali vjerujte vrijdi se potrudit torta je savršena .
PotrebnoZa kore x3:
3 belanca,
3 kašike šećera,
1 kašika brašna ,
1 kašičica sirćeta
1 kašika brašna ,
1 kašičica sirćeta
Za kremu:
10 žumanaca,
200gr šećera,
250gr putera,
200gr mljevenih oraha ,
200gr mljevenih oraha ,
500ml slatke pavlake
Priprema :
Bjelanca umutiti pjenasto, pa postepeno dodavati ostale sastojek uz mešanje.
Kore sušiti na temperaturi od 100 do 120 stepeni zavisno od vaše pećnice kore treba da ostanu bijele oko 60 minuta.
Za kremu :
Izmešati na pari žumanca sa šećerompa prohladiti , Uohlađenu smjesu dodati umućen puter i dobro umutiti da se masa sjedini , te na kraju dodati mljevene orahe.
Posebno umutiti slatku pavlaku .
Slagati koru, krem, šlag, koru, krem, šlag, koru, krem i završiti sa šlagom dekorisati po želji .Tortu ohladiti u fržideru bilo bi dobro preko noći da se korice otpuste i ukusi sjedine .
Za kremu :
Izmešati na pari žumanca sa šećerompa prohladiti , Uohlađenu smjesu dodati umućen puter i dobro umutiti da se masa sjedini , te na kraju dodati mljevene orahe.
Posebno umutiti slatku pavlaku .
Slagati koru, krem, šlag, koru, krem, šlag, koru, krem i završiti sa šlagom dekorisati po želji .Tortu ohladiti u fržideru bilo bi dobro preko noći da se korice otpuste i ukusi sjedine .
Savjet :U ove ljetne dane možete kombinovati i sa voćem po želji .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar