nedjelja, 10. lipnja 2018.

Perfektna torta sa beze korama !


Perfektna torta sa beze korama savršenstvo ukusa koji se stapaju .Jeste malo zahtjevnija zbog sušenja kora ali vjerujte vrijdi se potrudit torta je savršena .
Potrebno
Za kore x3:


 3 belanca,

 3  kašike šećera,
1 kašika brašna ,
1 kašičica sirćeta

Za kremu:
10 žumanaca, 
200gr šećera, 
250gr putera,
200gr  mljevenih oraha , 
500ml slatke pavlake

Priprema :
 Bjelanca  umutiti pjenasto, pa postepeno dodavati ostale sastojek uz mešanje. 
Kore sušiti  na temperaturi od 100 do 120 stepeni  zavisno od vaše pećnice kore treba da ostanu bijele oko 60 minuta.
Za kremu :
Izmešati na pari žumanca sa šećerompa prohladiti , Uohlađenu smjesu dodati  umućen puter i dobro umutiti da se masa sjedini , te na kraju dodati mljevene orahe.
Posebno umutiti slatku pavlaku .

Slagati koru, krem, šlag, koru, krem, šlag, koru, krem i završiti sa šlagom dekorisati po želji .Tortu ohladiti u fržideru bilo bi dobro preko noći da se korice otpuste i ukusi sjedine .
Savjet :U ove ljetne dane možete kombinovati i sa voćem po želji .
Prijatno!


Nema komentara:

Objavi komentar